Espling är redo för landslaget

Han är Norrbottens senaste bidrag till fotbollslandslaget.- Jag blev både glad och överraskad när jag fick beskedet, säger Fredrik Espling från Lira BK.Fredrik är uttagen till ett landslagsläger för pojklar 15.

Fredrik Espling är landslagsuttagen.

Fredrik Espling är landslagsuttagen.

Foto: Jonas Lindsköld

LULEÅ2009-07-09 06:00
Norrbottens länslag gjorde ingen större lycka vid elitlägret i Halmstad. Det blev tre förluster. Men Fredrik Espling spelade så bra att landslagsledarna fick upp ögonen för honom.
- Det gick lite tungt i första matchen men därefter lossnade det. Beskedet kom på onsdagsmorgonen. Pappa ringde och berättade den glada nyheten, säger Fredrik. Jag hade inte en aning om att jag var aktuell för landslaget.
Fredrik är en storväxt forward, 182 cm lång och 70 kilo tung. Favoritlaget heter Real Madrid och favoritspelaren Christiano Ronaldo.
Och målsättningen?
- Jag vill nå så långt som möjligt och satsa så hårt jag kan. Platsen i landslagstruppen är förstås en sporre. Men jag tar det etappvis.
Fredrik är medveten om att Lira bara är en etapp på vägen. Att han så småningom måste söka sig uppåt i seriesystemet för att utvecklas.
- Framför allt måste tekniken förbättras, säger han.
Har rätta inställningen
Roland Larsson är förbundskapten för laget. Assisterande ledare är inte helt obekante Lars "Brolla" Svensson från Luleå.
Espling är en av 44 spelare som kallats till landslagslägret på Bosön 3-6 augsti. Det är spelare från storlag som AIK, Malmö FF, Norrköping och Elfsborg.
Men Fredrik är ingen blyg norrbottning.
- Jag känner ingen av de andra spelarna i truppen även om jag träffade några i Halmstad. Men jag tror att vem som helst kan gå vidare från lägret om man bara har den rätta inställningen.
Och det har Fredrik Espling?
- Ja, jag tror det.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om