Eskimos - steget efter

Det går fortsatt tungt för Eskimos unga lag i den amerikanska fotbollens division II norra.Men när Umeålaget Huskies gästade tog man i alla fall säongens första poäng - genom en rookie.- Gick ju bra där, flinar Tony Lind efter sin allra första touchdown och till slut 8-36 (0-6, 0-16, 0-8, 8-6).

Luleå Eskimoes början i division II norra har varit tung. Men i helgens match spräckte i alla fall laget touchdown-nollan.

Luleå Eskimoes början i division II norra har varit tung. Men i helgens match spräckte i alla fall laget touchdown-nollan.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2009-05-25 06:00
Westerbotten Huskies startade årets serie starkt, med 16-0 mot Sundsvall för drygt två veckor sedan. Eskimos visste vad man hade att möta men kunde ändå inte stå emot utan tappade från start, 0-6 i första och 0-16 i den tunga andra quartern. Man hade två bra lägen att nå hela vägen men stoppades med ynka tre respektive fem yards kvar.
- Det är ändå mycket bättre än första matchen, alla har lyft sig och det är roligt att se, menar lagets rutinerade runningback Henrik Larsson som i alla fall stod för utmärkt springspel i matchen.
Eskimos problem handlade till stor del om missade tacklingar och oförmåga att stoppa Huskies anfall.
"Ett litet spöke"
Gästerna gick fram till 0-30 efter en snabb touchdown genom lysande löpning av Björn Thurmon och extra points i tredje quartern innan hemmapubliken äntligen fick se lite fungerande moteld då David Berntsen tungt stoppade Huskies tredje försök.
Fjärde quartern inleddes ändå med ny touchdown av gästerna innan Berntsen gjorde en av Eskimos bättre löpningar med 11 yards. Men det var alltså Viktor Triumfs perfekta passning till Tony Lind, och den fina avslutande löpningen till touchdown, som blev dagens stora glädjeämne i hemmalägret.
- Nu har vi blivit av med oskulden. Att gå poänglösa har varit ett litet spöke för oss, erkänner Henrik Larsson med en tacksam blick till 15-åringen som löste knuten. Själv tar Tony Lind sin första touchdown med ro.
- Gick ju bra där på slutet, flinar han och medger samtidigt apropå gästernas tunga defense:
- De visste att vi springer mycket så vi hade sagt att vi skulle köra långt. Det misslyckades i första men gick ju bättre i andra. Och det är ju alltid kul att spräcka nollan...
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om