Enkel seger för Future i basket-DM

Bänkspelaren Gustav Nordström sänkte Gammelstad i DM-finalen med 93-72.Nästa säsong hoppas han på en större roll i LF Future.- Jag siktar på det, säger han.

Gustav Nordström och hans LF Future vann basket-DM.

Gustav Nordström och hans LF Future vann basket-DM.

Foto: Martin Thelénius

LULEÅ2012-04-30 06:00

Gustav Nordström har precis gjort sin första säsong i LF Future och basketettan. 19-åringen har varit trogen bänkspelare som matchats försiktigt under 2011/2012.

Men efter seriespelet, i DM-finalen mot Gammelstad, fick han ta ett stort offensivt ansvar och var bäst i sitt lag. Nordström slängde i 25 poäng i finalvinsten och var en stor anledning till att LF Future vann DM.

- Jag försökte att spela med mycket energi. Mina lagkamrater gav mig bollen i bra lägen hela tiden, säger Gustav Nordström.

Enkel seger för Luleå Stars
Under halva matchen var det otroligt jämnt. Men i mitten på period nummer tre la basketettanlaget i en högre växel och drog ifrån. LF Future vann slutligen med 93-72.

- Vi var bara sex spelare. Så vi sa att vi skulle spara lite energi till andra halvlek för att orka hela vägen, säger han.

Efter Gustav Nordströms insats i DM-finalen hoppas han nu på en större roll i LF Future.

- Det var skönt att se hur mycket man har utvecklats. Mitt mål är att få komma in och spela mer under nästa säsong, säger Nordström.

n n I damfinalen ställdes Luleå Stars mot Gammelstad. Det blev en enkel resa för Luleå Stars som krossade Gammelstad med siffrorna 129-31. Starsguarden Mikaela Sjöström imponerade med 24 poäng och forwarden Linnéa Eliasson med 27.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om