En tung säsong fick ett okej slut

Efter en tung division I -säsong hade Luleå HIF på söndagen chansen att hyfsa siffrorna vid finalen i Hälsans hus.Men trots två segrar fick man till slut nöja sig med fjärdeplatsen i serien.- Som med Luleå Hockey - det går upp och ner, skrattar killarna i laget.

Kristoffer Karlsson, i mitten,  i Luleå HIF peppar sina lagkamrater. Foto: göran ström

Kristoffer Karlsson, i mitten, i Luleå HIF peppar sina lagkamrater. Foto: göran ström

Foto: Göran Ström

LULEÅ2009-04-06 06:00
Det blev efter en lång dag ett tufft fall på mållinjen när man misslyckades med att lugga Umeå på tredjeplatsen och lämna den tunga positionen som sist av seriens fyra lag. Och marginalen kunde inte varit mindre - en ynka poäng fattades för att klara uppgiften. Om man lyckats besegra Umeå också i returmatchen skulle saken varit klar men nu blev det 1-1, trots övertygande 5-2 på förmiddagen.
- Vi brukar gå bra mot dem, bekräftar Alexander Lundkvist.
I förmiddagsmatchen tog dock gästerna ledningen men det var snabbt åtgärdat sedan Patrik Wikström kvitterat.
- Lill-Omark, säger Lundkvist och nickar leende mot lagkamraten. Repliken kommer direkt:
- Och det är han som är lill-Harju, säger Wikström om Lundkvist.
Mellan de två sitter Christoffer Strömvall. Just det - lill-Lavander.
En målfarlig trio
Trion visar sig mycket riktigt målfarlig också när man går in för första matchen mot Skellefteå. Men en varning för mo tståndarens snabba kontringar visar sig befogad: efter en tung start med 0-3 under matchens första minuter borde Luleå varit uträknat men i stället tar sig laget tillbaka. 1-3 sitter genom Strömvall efter 7.44 minuter och 2-3 genom Lundkvist bara 38 sekunder senare.
Skellefteå gör visserligen 2-4 men i elfte minuten får Lundkvist chansen på en backmiss och går ensam mot målvakten. Ett fint skott i högerkrysset ger 3-4. Vid 15.45 hittar äntligen Wikström in med 4-4 på ett långt vänsterskott, ett mål som till och med får Piteåspelarna i publiken att jubla.
- Bara kul om Luleå vinner, det har de förtjänat, säger Rickard Belander.
Hans lag är redan klar seriesegrare och har länge haft Skellefteå som närmaste konkurrent under sig. Men även om Luleå förtjänat det får man inte sin poäng - Skellefteå lyckas skapa ett läge med två mot en spelare och gör 4-5 med 45 sekunder kvar.
Matchen var trots allt riktigt bra och senare på eftermiddagen får Luleå också sin revansch då man slår Skellefteå med 4-1. Dessförinnan har man dock förlorat den viktiga poängen mot Umeå och stannar till slut på 11, en efter konkurrenten. Men tabellägen är inget som bryr spelarna.
Struntar i tabellen
- Äh, när det är match skiter man i tabellen och fokuserar på spelet, säger Alexander Lundkvist. Patrik Wikström konstaterar att man trots allt gjort det "ganska bra". Det egna spelet har inte riktigt fungerat under serien men blivit bättre.
- Det handlar om att inte hålla i bollen så länge, att spela snabbt, förklarar han.
Utan motivation sedan man förlorat kampen mot Umeå slutar dagen med en jobbig 0-8 -match mot Piteå. Tröst är i alla fall att Luleås division II -lag nådde andraplatsen i sin serie.
Resten får man greja nästa säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om