En förlust som sved

Efter hemmaförlust mot Sundsvall Flames med 0-35 (0-14) är Eskimos fortfarande poänglöst i den amerikanska fotbollens division I norra.Sedan lagets quarterback Viktor Triumf skadat axeln står man dessutom med ett rejält problem inför kommande helg.

Eskimos quarterback Viktor Triumf blir borta i en månad efter en besvärlig axelskada.

Eskimos quarterback Viktor Triumf blir borta i en månad efter en besvärlig axelskada.

Foto: Martin Thelénius / Expressum

LULEÅ2011-05-23 06:00

Hemmalaget hade inte mycket att hämta mot ett hungrigt Flames under första halvleken i lördagkvällens griniga väder. Gästerna var starkare i det mesta och lyckades med alldeles för ostört springspel på kanterna manövrera sig till touchdowns i både första och andra quartern.

- Det ska inte hända. Vi har killar som ska stoppa springspel ute på kanterna men Sundsvall var för snabbt, säger tränaren Tim Foster som ändå såg en ljuspunkt i matchen.

- Andra halvan av andra quartern började vår offense fungera bättre och efter halvtid var vi på g, började ta bollen bättre och var flera gånger på 20-yardslinjen.

Men det var då Viktor Triumf i ett försök att ta varje möjlig centimeter drev med vänsteraxeln framåt i stället för att göra en slide. En Flamesspelare mötte med sin axel och smällen blev så våldsam att Triumf fick tas till sjukhus - där det konstaterades att han slitit av ett ledband. Eskimos valde i det läget att plocka över sin rutinerade runningback Henrik Larsson på Triumfs position men tappade ändå trede quartern med 0-12 och - efter 0-9 i sista - matchen med 0-35.

- Vi visste direkt att det var allvarligt. Viktor blir borta i en månad, säger Foster som nu har en än tuffare uppgift borta mot Westerbotten på lördag.

- Vi har ju inte tagit poäng än och måste hitta vårt offense. Allt handlar om timing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om