En bra halvlek räckte för Steelers: Tog sin lilla tid att komma igång

Trots Orongo Dragons starka inledning drog Luleå Steelers det längsta strået.- Det känns grymt skönt. Vi steppade verkligen upp i andra halvlek, säger Lukas Brehm efter seger med 73-57.

Brian Curry och Steelers slog Orongo Dragons.

LULEÅ2010-10-04 06:00
Förra veckan vann Luleå Steelers mot Blackeberg. Men det var en seger som satt långt inne och hemmalagets spel var långt ifrån övertygande. I helgens match såg samma spel ut att hålla i sig under inledningen.
Efter den första perioden hade Orongo- och basketligaspelaren Brandon Barton gjort 16 poäng och hans lag hade en trepoängsledning.
Den andra perioden gick även den sundsvallslagets väg och efter tjugo spelade minuter ledde Orongo med 39-30.
- Vi började väldigt tveksamt. Det tog sin lilla tid för oss att komma igång, säger Lukas Brehm.
Men i den avslutande perioden kom Steelers segerryck. Med skytten Lukas Brehm i spetsen vann luleålaget de sista tio minuterna med 26-7, fick stopp på målgöraren Brandon Barton och kunde till slut ta hem segern med 73-57.
- I första halvlek missade vi helt öppna skott, sen fick vi lite bättre flyt med skotten och kom ikapp, säger Brehm.
Och Brehm var också en av Steelers bästa spelare i vinsten. Han gjorde 19 poäng och tog sju returer. Även Zlatko Budimir hade en bra dag på jobbet och svarade för 12 poäng, fem returer och ett djuriskt försvarsspel.