Dubbla guld för Sara

Länsseniorerna fick kämpa för att alls nå pallplatser mot den övermäktiga finska konkurrensen vid skidorienteringens medeldistans-DM.Bäst gick det för Renens Anders Bennitz som efter en fjärdeplats i dagtävlingen nådde bronsplats vid kvällsrundan.- Får man klaga på skidorna?, skämtar orienteraren efter överkörningen.

Sara Rensgard blev dubbel guldmedaljör på medeldistans-DM i skidorientering.

Sara Rensgard blev dubbel guldmedaljör på medeldistans-DM i skidorientering.

Foto: Martin Thelénius

LULEÅ2009-02-23 06:00
Sett till tiderna handlade det inte om något annat. En slutkörd Bennitz passerade mållinjen i den DM-klassade dagtävlingen efter 46,18 minuter och slog därmed Bergnäsets hemmaåkare Carl Holmgren med 24 sekunder.
Men finske segraren Hannu-Pekka Pukema behövde bara 37,22 minuter för 7,8-kilometersbanan och ytterligare två finländare var alltså snabbare än Bennitz.
"En riktig groda"
- De är ju toppåkare som inte håller på med annat. Jag har inga ambitioner att nå den nivån, menar orienteraren Bennitz med uppenbart kluvna känslor efter DM-segern.
Samtidigt är det förstås illa att inte övriga länsåkare når högre. Men en av de just nu starkaste, Simon Waller, fanns t ex inte på plats. Bennitz kunde dock nått tredjeplatsen med bättre orientering.
- Spårnätet var ganska svårt idag, de hade klurat till det ordentligt. Jag gjorde en riktig groda och förlorade nog ett par minuter intill kartbyteskontrollen, funderar han.
Två dubbelsegrare
På kvällen blev det också revansch när Bennitz knep sitt brons med elva sekunders marginal till dagtävlingens bronsmedaljör Lauri Leionen.
Klubbkollegan Sara Rensgard slapp konkurrens av det slaget i D21 och körde hem guldet i båda tävlingarna - med stor marginal till Anneli Jonsson, Älvsbyn, i dagtävlingen och med 2,41 minuter tillgodo på Linda Norén, Arvidsjaur, på kvällen.
Nöjd var också dubbelsegraren i D16 Emma Bergström, OK Vargen, medan Renenåkaren Linnea Sundström som gjorde en utmärkt tävling vid långdistansen på Kronan senast kunde hålla sig för skratt.
- Jag har bommat varenda kontroll, det gick verkligen inte lika bra som senast, suckar silvermedaljören som nu får rikta in sig på Lilla VM som börjar om två veckor i stället.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om