Doldisen vill sänka Timrå

Han får aldrig några stora rubriker.
Och inte särskilt mycket speltid.
Men det är inget som Luleåforwarden Jonas Berglund bryr sig om.
Istället trivs han i sin roll - så bra att han vill fortsätta i den.
- Det är kul att ha en roll där man bara kör på, säger 21-åringen.

Jonas Berglund må vara en doldis i Luleå                                Hockey. Men 21-åringen stormtrivs med sin roll och hoppas få stanna kvar även nästa säsong.

Jonas Berglund må vara en doldis i Luleå Hockey. Men 21-åringen stormtrivs med sin roll och hoppas få stanna kvar även nästa säsong.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2012-02-28 09:51

I kväll fortsätter Luleå Hockey sin jakt på seriesegern.

På pappret kanske inte jumbon Timrå verkar vara ett tufft motstånd.

Men det är ändå ett lag som ställt till med en hel del problem mot Luleå tidigare i år.

- Ja, de har varit lite som ett spöke för oss i år. Så det är dags att vi tar den första trepoängaren mot dem, konstaterar forwarden Jonas Berglund, som själv kommer till spel med stort självförtroende.

21-åringen från Älvsbyn gör sin första riktiga säsong i elitserien med Luleå Hockey.

I fjol blev han inlånad från Piteå efter halva serien, gjorde succé i slutspelet och skrev sedan ett ettårskontrakt med Luleå.

Men det började lite tungt i höstas, bland annat med en hjärnskakning efter tacklingen från Simon Bertilsson i Brynäs i oktober.

- Jag spelade inte så mycket i början, sedan blev jag skadad. Men jag tycker det har gått bättre och bättre ju längre säsongen har lidit. De sista 15 matcherna tycker jag att det har gått riktigt bra. Jag har ju spelat med (Daniel) Mannberg och (Sebastian) Meijer. Vi har hittat varandra bra. Det flyter bara på, förklarar Berglund, som trivs med sin roll i fjärdekedjan.

Känner förtroende
Trots att det bara innebär runt 9-10 minuters speltid per match.

- Vi får ju ändå bra med förtroende av tränarna och det betyder oerhört mycket. Vi vet precis vad vi ska göra. Vi ska försöka ta pucken till anfallszon, trycka fast motståndarna och vara jobbiga att möta. Jag trivs med rollen. Det är kul att ha en roll där man bara kör på, säger Berglund och fortsätter:

- Det gäller bara att ta sin roll och göra den fullt ut. Vi har bra spelare, som exempelvis Olausson och några andra som sköter powerplay. Så det är bara för oss att gå in och köra stenhårt.

21-åringens kontrakt med Luleå går ut senare i vår, och själv hoppas han få stanna.

Något som verkar vara nära en lösning.

Berglunds agent Pontus Norén säger så här:

- Vi pratar med Luleå Hockey i positiv anda. Jonas trivs bra i klubben och klubben trivs med honom.

Vill inte till allsvenskan
Berglund själv säger att alternativet att flytta till en allsvensk klubb för att få mer speltid inte är aktuellt.

- Det finns många spelare som åker till allsvenskan och glöms bort. Man kanske får spela i en tredje- eller fjärdekedja i allsvenskan. Då känner jag att jag lika bra kan göra det i elitserien med Luleå. Gör jag det bara bra vinner man mer förtroende hos tränarna och på så sätt kan klättra uppåt inom laget, säger han och förklarar sitt resonemang.

- Det är bara att titta på en spelare som (Sebastian) Enterfeldt. Han började i fjärdekedjan och nu har han spelat mycket i både första- och andrakedjan. Det kan gå fort. Jag spelade ju i Piteå i division I i fjol. Så jag är nöjd över att få spela i elitserien nu. Man växer ju in i kostymen som det brukar heta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om