"Det ska bli skitroligt att spela mot Luleå"

I bland blir det inte som man tänkt sig.Fråga bara forwarden Jonathan Hedström.Tanken var att han skulle spela med Asplöven.Men i kväll möter han Luleå i elitserien.- Det är lite skillnad, konstaterar Hedström.

LULEÅ2011-10-01 06:00

När NSD når Jonathan Hedström sitter han i bilen på väg från Sundsvall till familjen i Luleå.

På schemat under helgen står först en hemmakväll med familjen under fredagen, sedan ett viktigt möte mot Luleå Hockey för hans Timrå under lördagen.

Att det var just så den första helgen i oktober skulle se ut för 34-åringen var inget han hade räknat med tidigare i somras.

"Jag hade allt att vinna"
Då var tanken att veteranen hedström skulle spela ytterligare en säsong med Asplöven i division I.

Men istället dök chansen till en comeback i elitserien med Timrå upp från ingenstans. Hedström fick erbjudande om att spela sig till ett kontrakt - och han tog den.

- Jag hade ju som allt att vinna och inget att förlora kändes det som. Jag fick en chans att komma tillbaka och spela i elitserien. Det känns jätteroligt att vara tillbaka igen, säger han.

Efter en tung säsong med Luleå Hockey hamnade den 34-årige forwarden först i finska Kärpät och sedan i division I-klubben Asplöven.

Ser fram emot att möta Luleå
Men enligt Hedström var tiden i Haparanda viktig för honom.

- Det var viktigt att få glädjen igen och få spela mycket. Det är ju därför man håller på, för att det ska vara roligt. Så är det ju inom alla yrken, säger han.

Så här långt har det gått tungt för Timrå, men helt okej för Hedström själv.

Facit efter sex matcher är två målgivande passningar.

Och under torsdagen tog dessutom Timrå första segern för säsongen.

- Det var oerhört viktigt att få lite häng på lagen ovanför. Vi har mycket unga och det blir en stor börda för dem när det går tungt, menar Hedström, som ser fram emot matchen mot Luleå.

- Det ska bli skitroligt. Jag har självklart koll på Luleå. Jag har många kompisar kvar i laget och det är kul att det går bra för dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om