Det omöjliga rekordet står sig fortfarande

Det gick inte den här gången heller.Efter tisdagens DM står Bengt Nordqvists 32 år gamla rekord över 10 000 meter fortfarande ohotat.- En skittid jämfört med det, flinar Nuray Yassin-Ahmed efter en trots allt överlägsen seger på Skogsvallen.

Nuray Yassin-Ahmed var ohotad segrare på DMs 10 000 meter - precis som Bengt Nordqvists 32 år gamla distriktsrekord.

Nuray Yassin-Ahmed var ohotad segrare på DMs 10 000 meter - precis som Bengt Nordqvists 32 år gamla distriktsrekord.

Foto: Göran Ström

Luleå2009-09-23 06:00
Älvsbylöparen som springer för Tväråselet har ännu inte hört talas om BAIK-löparens smått legendariska tid, 29.32,04, satt redan 1977 av den då knappt 30-årige Nordqvist. Han bara suckar över jämförelsen med sin egen segertid för kvällen: 33.48,24 efter 24 varv på egen hand.
"En skittid"
- Har inget banresultat att jämföra med. Men det här är en skittid i jämförelse.
- Som bäst har jag gjort 31 minuter på landsväg, konstaterar han.
Andraplacerade Kenneth Boman släppte efter första varvet och var distanserad med ungefär ett varv vid målgången på 34.37,93. Distriktsrekordet har han inte ens vågat tänka på.
- Nej, nej, nej. Det är en fruktansvärt bra tid, i princip räcker den till SM-medalj än idag, säger Boman som i likhet med Yassin-Ahmed nu åker till Stockholm för Lidingöloppet. En intressant resa då också Mikael Berg, som stod över DM för att inte störa uppladdningen, siktar mot terrängklassikern.
Mer nerv hos damerna
Om herrarnas lopp saknade riktig nerv hade damernas desto mer av den varan när Marie Eriksson, Tväråselet, efter ett halvt lopp i rygg på Cornelia Henriksson, Lahnajärvi, till slut gick ut och spurtade. En upploppskamp som slutade med målfoto - och seger till Eriksson.
- Jag är väl mer näsvis, skrattar hon över den avgörande kroppsdelen.
Tiden blev 37.27 - inte så bra för Eriksson men nära "pers" för Henriksson som faktiskt aldrig varit närmare att slå konkurrenten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om