"Det har varit tungt"

Hon är bara 25 år.Ändå väljer Luleå Baskets Stina Nilsson att avsluta sin karriär.- Det var som läge att börja fundera vad jag vill göra med resten av mitt liv, säger hon.

Allt har ett slut. Även Stina Nilssons basketkarriär. 25 år ung väljer Luleå Baskets meriterade guard att lägga ned sin satsning.foto: bengt åke persson

Allt har ett slut. Även Stina Nilssons basketkarriär. 25 år ung väljer Luleå Baskets meriterade guard att lägga ned sin satsning.foto: bengt åke persson

Foto: Bengt-Åke Persson

LULEÅ2011-08-10 06:00

De senaste säsongerna har Stina Nilsson varit en tongivande spelare i Luleå Basket.

Och trots sin unga ålder är hon redan en av veteranerna i laget.

Men nu är tiden som elitidrottskvinna över.

Nilsson har nämligen beslutat att avsluta sin karriär.

- Jag har tänkt på det ett tag, men det har varit ett segt beslut att ta. Jag kände också att förändringarna i Luleå Basket, med Janne Johansson som ny tränare, är något spännande och det hade varit kul att vara med där, förklarar Nilsson för NSD.

Vad var det som vägde över till slut?

- Det är väl det att det är ganska tufft att spela. Man lägger ner så otroligt mycket tid på sin idrott. Jag har alltid haft basketen som prio ett, fokuserat på det till hundra procent. Nu har jag fyllt 25 och jag har inte gjort något annat, jag har inte gått skola eller skaffat mig någon utbildning, säger Nilsson och fortsätter:

- Sedan har jag varit skadad en del på slutet och det har varit tungt. Så det var som läge att börja fundera vad jag vill göra med resten av mitt liv.

Fortsätter träna
Vad väntar nu då?

- Just nu är planen att bli av med skadorna och sedan få andrum och fundera på vad jag vill göra. Jag kommer ändå fortsätta träna för jag tycker om sporten precis lika mycket nu som tidigare.

Kan det bli aktuellt med en comeback i framtiden, eller känns det helt uteslutet?

- Det är svårt att säga. Hade basket varit ett heltidsjobb för mig hade det varit en helt annan sak. Men så fort jag vet vad jag vill göra sedan får jag nog en annan harmoni och då kanske det är lättare att kombinera basketen med något annat. Jag säger inte nej, jag vet ju inte hur jag kommer känna i framtiden.

Men Nilsson har ändå inte tänkt släppa sin sport helt, trots att hon slutar spela.

- Jag kommer hitta något som gör att jag ändå kommer vara kvar inom basketen på något sätt. Framtiden för utvisa på vilket sätt det blir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om