Delad bronsglädje i boogie woogie

Efter 2.5 år utanför grenen bestämde de sig för att testa Boogie woogie igen.Det ledde till ett oväntat brons - och mersmak för Simon Lundmark och Anette Sandström?- Hade vi verkligen inte räknat med, säger det överraskade medaljparet.

Foto:

LULEÅ2008-09-15 06:00
Kombinationen av Gällivaredansaren Lundmark och 19-åriga Jokkmokkspartnern Sandström är gammal - och ringrostig. Men kanske räckte segern av Anettes syster Annelie tillsammans med John Andersson, båda från Jokkmokk, i den föregående nationella Boogie woogien för att sporra till stordådet.
Fast själv tyckte paret inte att det var något höjdarframförande.
- Neej...ingenting satt väl riktigt som det skulle, börjar de och skrattar.
Inte säkra på varandra
- Vi hade verkligen inte räknat med medalj, vi trodde nog Ludde och Linda (Lyckseleparet Isaksson/Lundholm) skulle ta sig in på pallen också, säger de efter dansen som sista par i internationella grenen och förklarar:
- Vi har dansat en del ihop men ingen boogie woogie på två och ett halvt år. Så vi var väl inte direkt säkra på varandra...
En förklaring till den långa pausen är att de två egentligen satsar på bugg med andra partners. Och med helt andra målsättningar.
"Ett starkt par"
- Klart vi vill vinna där, säger Anette inför tävlandet med Jonny Falk i vuxna A. Simon är inte snabb att understryka:
- De är ett starkt par och ska absolut kunna vinna.
Han har just flyttat till Umeå för studier på Musikalakademien vid Strömbäcks folkhögskola i Umeå så det lär knappast bli tätare tillfällen att dansa med Anette i framtiden. I Luleå tog han däremot chansen att dansa bugg med Mikaela Thorneus, Kiruna, i vuxna C.
- Det är en tjej som aldrig har tävlat förut så vi kan kanske inte räkna med så mycket, säger han men det skulle visa sig vara dagens försiktigaste prognos. Efter en rasande fin final gick de två nämligen och vann klassen, före två Luleåpar...
I den tuffa A-klassen fick Anette och Jonny till slut med sig ytterligare en bronsmedalj som bästa länsdansare efter ett segrande par från Härnösand och silvermedaljörer från Örnsköldsvik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om