Cupen i Luleå som slog alla rekord

Lulebo Cup har angenäma problem.Årets upplaga blev så stor att den växte ur hallen.- 151 anmälda brottare. 30 fler än förra året och nytt rekord, säger en nöjd Torbjörn Niemi.

Viktor Sundbom vann första matchen, mot Hugo Larsson, och putsade fjolårsplaceringen till en bronsmedalj vid årets Lulebo Cup.

Viktor Sundbom vann första matchen, mot Hugo Larsson, och putsade fjolårsplaceringen till en bronsmedalj vid årets Lulebo Cup.

Foto: Martin Thelénius

LULEÅ2009-02-11 06:00
Arrangerande Luleå BK fick öka från två till tre mattor och flytta tillbaka till Pontus A-hall för att klara av årets tävling under en intensiv eftermiddag. Väl där fick Mattias Kitok, Gällivare, gå ut bland de allra första i en match mot Leevi Holma, Haparanda. 29-kilosbrottaren Kitok hade fjolårsresultatet i huvudet:
- Då tog jag brons här i Luleå, sa 10-åringen.
Och han fick en lysande start också i år. Favoritgreppet nacksving satt snabbt och första segern var klar. Så var också årets mål en förbättring.
- Till silver eller guld, ler han efter matchen.
Så blev det också när Mattias till slut stannade på andra plats i klassen, efter Samuli Saukkoriipi, Haparanda.
Tog ett ryggrepp
För Bodenbrottaren Viktor Sundbom blev det ingen medalj ifjol. Men i år har han lyckats bättre.
- Silver i Uleåborg senast. Det är väl ganska bra men jag kunde ha brottats bättre, tillägger han och spår dagens tävling:
- Helst guld...förra året gick det inte bra, typ fyra eller femma.
I 35-kilosklassens första match ställs han mot Gällivarebrottaren Hugo Larsson och får efter en seg duell över två perioder också en poängseger på bland annat ett nacksving i första och ett bra ryggrepp i andra.
- Han är bra, jag tror jag mött honom tidigare, säger Viktor när han pustar ut efter matchen.
Gällivare bästa klubben
Men till guld räckte inte brottningen i år heller. Det blir en bronsmedalj för tioåringen med Abas Alevi, Gällivare, högst upp på pallen och Rickard Modig, Karl Gustav, på silverplatsen.
Gällivare tog också överlägset hem klubbsegern med 60 poäng mot andraplacerade Kemin Intos 41.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om