Borta bäst - men hemma bara bra

Efter två klippstadiga bortasegrar var förväntningarna höga inför Northlands hemmadrabbning mot Eos.Men trots segern med klara 75-56 var det aldrig fråga om någon bländande show. Matchen påminde mer om en vanlig dag på jobbet - en gråmulen sådan.- En riktigt risig match. Och det är jättetråkigt att vi gör det på hemmaplan, säger Frida Aili.

LULEÅ2012-12-03 06:00

Lagkaptenen kan ändå inte annat än le över faktumet att man vunnit med knappt 20 poäng - men ändå inte presterat riktigt bra under mer än korta perioder. Som under det inledande rycket från 14-9 till 26-9, mellan fjärde och åttonde minuten i första perioden. Eller under mitten av andra perioden då Northland efter en upphämtning av Eos åter drog ifrån, till 40-20 med 2.37 minuter kvar till halvtid. Just då kändes det som att hemmalaget mycket väl skulle ha kunnat "dubbla" matchen ut.

- Första halvlek kändes ändå ganska stabil - och sedan kastar vi bort det med andra halvleken. Riktigt bedrövligt, stundtals, säger Aili.

"Det såg inte bra ut"
Efter 42-26 i halvtid fick Eos sitt moment då man som bäst nådde sexpoängsunderläge, 45-39 efter sex minuter av den tredje perioden. Upphämtningen var resultatet av en bra tempohöjning och vassare insideförsvar från gästernas sida - men också av allt för många hemmamisstag.

- Det såg inte bra ut - men hotade kände vi oss inte, försäkrar Frida Aili som menar att veckans tidigare segermatcher bjöd ett helt annat spel från Northlands sida.

- De andra matcherna har vi gjort vårt, vi har spelat i vårt tempo, fått våra avslut och verkligen försökt göra vårt bästa. Men idag... Aili suckar och fortsätter:

- I dag gör vi bara en riktigt risig match. Det är alltid tråkigt, vi får inte ut mycket av det och de som är här och kollar får definitivt inte ut mycket. Vi har haft en så himla bra känsla med de två matcherna tidigare i veckan så det är trist att spela så här - men det blev en seger, man får vara glad över det.

När Northland åter fick fart på sitt tuffaste försvar var loppet kört för Eos. Julia Tornberg fick sin femte foul med 1.14 kvar av tredje perioden, Anna-Lisa Vestin satte straffkasten till 51-39 och sedan la hemmalaget i överväxeln.

Stjärnan nära att bli utfoulad
3.34 minuter in i fjärde åkte andra Eosspelaren och när 3.30 återstod av matchen tvingades också Hanna Isaksson kliva av.

- Tre utfoulade, det bidrog förstås, säger Aili och drar samtidigt en lättnadens suck med en blick mot sina egna fyra prickar. Hon summerar:

- Usch, usch, usch. Det blir minus för mig i protokollet idag - tur att jag klarade mig kvar...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om