Bodens BK föll

Erik Lantto var på strålande spelhumör, men Bodens BK förlorade träningsmatchen mot Skellefteå i Arcus: 0-2. - Vi gör ingen bra match, men vi kör runt med mycket folk och testar olika spelare. Laget är inte samspelt ännu, men vi har två månader på oss, säger tränaren Christian Samuelsson.

Provspelande Nedim Sicic.

Provspelande Nedim Sicic.

Foto: Pia Hanzi

LULEÅ2009-03-02 06:00
Det stora glädjeämnet var Erik Lantto, som svarade för flera sevärda nummer på mittfältet. Lantto var också närmast att spräcka nollan med ett stolpskott från distans.
BBK saknade bland andra Peter Sedunov, David Roberts, Thomas Taavo, Mattias Bergdahl och Mattias Ottestig.
Skellefteå skapade egentligen bara en riktig målchans, men det var ett rejält mål där Skellefteåanfallet spelade sig igenom BBK-försvaret och gjorde 0-1 i minut 38.
Tvåan var mer ett slumpmål en halvtimme från slutet.
n n Bosnien Nedim Sicic provspelade men det är svårt att ge ett omdöme efter bara en match. Han låg på topp, och var nära ett par gånger men hade marginalerna emot sig i de avgörande momenten. Något beslut är ännu inte taget om hans fortsatta öde. Men förmodligen har Mattias Bergdahl strörre potential i just den rollen.
n n Alexander Morfaw visade glimtvis sin fina bollkontroll. Kameruanen kan bli en sevärdhet i sommar när han bättre hittar positionerna.
n n I försvaret demonstrerade nyförvärvet från Sävast, Björn Blombäck, sitt säkra huvudspel. Målvakten Markus Keisu var utan skuld till målen.
n n Mats Halonen gjorde comeback i BBKs färger. Gick in som vänsterback i andra halvlek
- Fysträningen har varit prio ett och där ligger vi i fas, säger Christian Samuelsson..
Skellefteå går förmodligen mot en oviss säsong i division 1. Av ekonomiska skäl har klubben inte lyckats förstärka laget som man hoppats. Skellefteås målskyttar: Stefan Grenholm och Andreas Lindgren.
n n I dag, måndag, börjar upptiningen av fotbollsplanen i Boden arena. 80 centimeter snö ska bort och värmen i slingorna höjas till 22 grader. På lördsag spelas den första utomhusmatchen, då BBK möter IFK Luleå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om