Bethel tar befälet

I går kom han till Luleå.Om två månader åker han hem igen.Tony Bethels sejour i Plannja blir rekordkort.- Men det är bara att göra det bästa av situationen, säger det amerikanska nyförvärvet.

Plannjas nye amerikan Tony Bethel har landat i Luleå. Uppdraget: under två intensiva månader ska han lyfta laget.Foto: kurt engström

Plannjas nye amerikan Tony Bethel har landat i Luleå. Uppdraget: under två intensiva månader ska han lyfta laget.Foto: kurt engström

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2008-09-02 06:00
Under sommaren bestämde sig Plannja för att se till att det relativt unga laget skulle få en bra start på serien.
Så i väntan på att de två amerikanska artistskattspelarna Derrick Stevens och Mark Kelley anländer till den sjunde seriematchen har klubben anställt den amerikanske guarden Tony Bethel för de sex första seriematcherna.
En ny - och ganska udda lösningen.
Men huvudpersonen själv ser inga problem med den korta kontraktstiden.
- Jag har förståelse för att Plannja gör den här lösningen. De har två andra killar som kommer in efter mig. På något sätt känns det som en delikat situation för mig. Jag kan göra ett bra jobb i två månader och sedan får vi se vad som händer. Jag har ju alltid chansen att gå till en annan klubb när kontraktet här är slut. Plannja presenterade upplägget på ett bra sätt och jag tvekade aldrig.
Ska ge järnet
Därför är Bethels egen plan för vistelsen i Luleå ganska enkel.
- Jag ska bara köra för fullt, göra mitt bästa och försöka hjälpa till så mycket jag bara kan, säger Bethel och pekar på en fördel med ett korttidskontrakt.
- Det är ett bra sätt för mig också att komma igång och få bra träning och bra matcher. På så sätt kan jag vara bra förberedd för nya uppgifter.
Går det verkligen att komma in i ett nytt lag och hinna uppnå toppform på bara två månader?
- Jag ska i alla fall försöka. Mitt mål är att försöka göra det så bra som möjligt för både mig själv och laget under tiden jag är här.
För två år sedan fick den svenska basketpubliken stifta bekantskap med den då 24-årige amerikanen.
Bethel var nyckelspelare i Öresundskraft, som då tränades av den nuvarande Plannjatränaren Mattias Kenttä.
- Det känns bra att få spela under Mattias igen. Det är en riktigt bra coach och det gör att jag känner trygghet. Givetvis har det det haft en betydelse när jag till slut valde Plannja. Jag gillar honom som coach, och det verkar ju som att han gillar mig som spelare också...haha.
Tre gamla bekanta
När NSD träffar Bethel har 26-åringen inte hunnit hälsa alla lagkamrater ännu.
Men han han ändå hyfsad koll på nya arbetsgivaren.
- Jag vet att laget är nytt och ungt. Det är väl bara Jim (Enbom), Håkan (Larsson) och den store centern John (Rosendahl) som är kvar sedan jag mötte dem. Men jag tror det kommer bli bra och att jag hinner anpassa mig under tiden här.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om