Bästa länslöpare blev - en västerbottning

För att hitta helgens bästa länslöpare får man just nu titta mot - Umeå.Där bor och springer sedan 1999 Susanne Rutqvist.Ursprungligen från Gammelstad hade hon förstås koll på vad som gällde inför sprinten i kyrkbyn.- Har ju gått en tävling här tidigare. Och det har gått ganska bra, faktiskt, medger hon.

Susanne Rutqvist blev till slut helgens bästa länslöpare - trots Umeåtröjan.

Susanne Rutqvist blev till slut helgens bästa länslöpare - trots Umeåtröjan.

Foto: Martin Thelénius

LULEÅ2010-06-14 06:00
Rutqvist, mamma sedan ett år, är precis på väg tillbaka och satsar inte uttalat hårt i år. Ändå har hon med länsmått mätt gjort en utmärkt helg - placeringarna 32-23-22 i medel-, lång- och sprintdistans är ingenting att skämmas över. Särskilt inte som elitseriedebutant.
- Det har gått ganska bra, faktiskt. Några bommar på fredagen varav två lite större, gårdagen hyfsad och idag riktigt bra, summerar hon och fortsätter:
"Kände mig sliten"
- Men jag känner mig sliten efter långdistansen. Det var tuff terräng och långa banor. Totalt är jag ganska nöjd även om det finns en del kvar att fila på innan jag är i form igen.
Medeldistans är favoriten men den här gången var det alltså sprinten som gick bäst. Tack vare god lokalkännedom, månne?
- Haha. Ja, jo, jag har ju gått här tidigare - men elitlöparna har ju sprungit sådant också. Det var i alla fall en mer teknisk sprint än vanligt, förklarar Rutström som ändå ser fram mot just medeldistans-SM hemma i Umeå som årets höjdpunkt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om