Avstängd i ännu en seriefinal

IFK Luleå spelar i morgon säsongens viktigaste match.Men anfallaren Per Mettävainio är avstängd mot Sollefteå - igen.- Det känns tungt att missa ännu en seriefinal, säger han.

Per Mettävainio gjorde matchens enda mål när IFK Luleå slog Härnösand med 1-0 på bortaplan. IFK har nu fyra raka segrar.

Per Mettävainio gjorde matchens enda mål när IFK Luleå slog Härnösand med 1-0 på bortaplan. IFK har nu fyra raka segrar.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2010-07-31 06:00
Redan i dag sätter sig IFK Luleå på bussen ner mot Sollefteå. I morgon väntar seriefinal i division II-fotbollen - men utan Per Mettävainios medverkan. Han drog i senaste matchen mot Skellefteå på sig två gula kort inom loppet av tre minuter i den andra halvleken och är avstängd i toppmötet.
- Jag har suttit och funderat och förstår inte alls hur jag kan få två gula kort, säger Mettävainio.
Det första fick han efter att ha sparkat i en reklamskylt på ena kortsidan. Det andra efter en märklig situation på mittplan.
- Hela laget trodde det var vår frispark, helt otroligt. Jag begrep ingenting. Samtidigt är det onödigt att ta i reklamskylten och det gula kortet accepterar jag. Men ett andra gult ska ju vara hårdare än ett första. Jag förstår ingenting.
Nu missar han säsongens viktigaste match.
- Jag var avstängd mot Sollefteå sist också. Det känns tungt. Och jag som sa till grabbarna för några veckor sen att jag aldrig blir utvisad.
Nu får du en ledig helg. Hur ska du tillbringa den?
- Det får man se. Jag får väl hänga i stugan. Fy fan, det känns tungt.
Det är ett hemmastarkt Sollefteå som IFK gästar. På sex matcher har det blivit lika många vinster och en målskillnad på 18-4. Å andra sidan är IFK starka borta, sex matcher har inneburit fem segrar. Det är en match som Mettävainio inte hade velat missa:
- De är riktigt starka hemma och det blir en väldigt tuff match.
Hur känns det att missa den?
- Det känns riktigt tungt. Vet inte vad jag ska säga, har inga ord.
Visst blir det ett avbräck för IFK. Mettävainio har varit ordinarie på topp under hela säsongen och har stått för fem fullträffar.
- Det har känts jävligt bra. Tidigare år har jag haft problem med skador men nu orkar jag springa hur mycket som helst.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om