Asplöven HC räknar med allsvenskan

Klarar Borås HC elitlicensen?På måndag är det dags för bokslut - fast beskedet kommer att dröja.Men Asplöven är redo om man erbjuds en allsvensk plats.- Vi står rustade, säger David Lehto i Asplövens sportgrupp.

Får Asplöven jubla över en allsvensk plats?

Får Asplöven jubla över en allsvensk plats?

Foto:

LULEÅ2012-04-27 06:00

Ända sedan det stod klart att Asplöven slutade trea i kvalserien har klubben gått och väntat på ett besked kring Borås HC:s ekonomi.

Klarar de inte elitlicensen står Haparandaklubben först på tur att erbjudas en plats i hockeyallsvenskan.

Och nu börjar det på sätt och vis närma sig - på måndag ska siffrorna redovisas. Men det kan ta många veckor innan ett beslut är fattat.

- I de fall som har varit har det väl dessvärre dröjt långt in i juni innan man har något besked. Men det här dyker ju i och för sig inte upp som en blixt från klar himmel så det här kanske de har jobbat lite parallellt med, säger hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall.

Har stora skulder
Det är svårt att säga exakt hur Borås HC:s jakt på pengar går, men man har drygt 4,8 miljoner i skulder och man har sedan slutet av december legat i en ekonomisk rekonstruktion för att undvika konkurs.

Och det lär bli en kamp mot klockan för att rädda den allsvenska existensen, även om klubben har aviserat att det ser rätt lovande ut.

- Efter vad jag har hört är konstruktören relativt optimistisk på att de kan hantera de problem som de har haft. Jag har inte fått några andra indikationer än att de kommer att klara av det, säger Sonny Lundwall.

"Vi står rustade"
Om Borås HC inte klarar elitlicensen står Asplöven redo att ta deras allsvenska plats:

- Vi står rustade både organisatoriskt och med en trupp som vi har långt gångna förhandlingar med ifall det blir allsvenskt spel, säger David Lehto i Asplövens sportgrupp och tillägger:

- Vi räknar med att vi kommer att få den allsvenska platsen. Vi utgår från det med tanke på Borås situation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om