Artisten tillbaka - då lyfte LF igen

Rudy Mbemba var tillbaks på planen.Resultatet: Ett helt nytt LF Basket.- Nu ska vi börja vinna, säger Mbemba efter vinsten mot Örebro med 110-80.

Foto: Bengt-Ake Persson

LULEÅ2012-03-10 06:00

Det syntes redan på uppvärmningen. LF-spelarna sprang, hoppade och skrattade. En sådan energi har inte setts till sedan säsongspremiären - någonting låg i luften. Ja, visst märktes det att LF:s stora stjärna var tillbaks efter två månaders spelfrånvaro.

Samma känsla fanns kvar när matchen drog igång. Efter tre minuter hade Andreas Person tryckt i två dunkar och Keith Ramsey en tredje. Men taket lyfte inte förrän LF:s frälsare äntrade Pontushallens parkettgolv.

- Det kände jäkligt skönt att vara tillbaks, säger Rudy Mbemba.

Person klev ut och Mbemba klev in. Han möttes av publikens jubel och showen kunde börja. Nästan på en gång snodde han bollen från Örebros Terrence Oglesby och spelade fram Keith Ramsey som blev foulad och satte sin layup. Bara 30 sekunder senare slängde han i en lång, klassisk Rudy Mbemba-trepoängare och LF ledde med 32-20 efter tio minuter.

- Jag vågade inte riktigt trycka ifrån max när jag hoppade. Men det kändes ganska bra i alla fall. Det var kul att spela igen, säger Mbemba.

"Kände lite press"
Luleålaget hade en stabil ledning genom hela matchen och när fjärde perioden var avklarad stod LF som segrare med 110-80. Stjärnguarden spelade sparsamma 19 minuter. Men på de minuterna hann Mbemba göra elva poäng, fem assist och ta tre returer.

Med Mbemba tillbaka ska LF Basket bli ett vinnande lag igen.

- Jag kände lite press. Jag har hört att det varit odisciplinerat och slappt i slutet av många matcher. Så jag ska hitta en balans och ge stabilitet till laget. Nu ska vi börja vinna matcher, säger han.

- Självklart är vi ett bättre lag med honom. Det är positivt att ha Rudy tillbaks. Men vi har haft den känslan hela veckan, han har ju varit med laget och tränat sen i måndags, säger tränaren Charles Barton.

Även amerikanen Marcus Relphorde såg ut att trivas med Mbemba som LF:s dirigent på planen. Relphorde fick bollen serverad på silverfat från Rudy Mbemba ett flertal gånger och slutade själv på 24 poäng i vinsten.

Vad kan vi förvänta oss av Rudy Mbemba nästa match?

- Det får ni se då (skratt), säger Mbemba.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om