"Är fantastisk"

I veckan tränar Emma Eriksson med landslaget, efter det väntar ett europeiskt talangläger i Slovenien.- Det här känns otroligt spännande, säger Gladanfostrade Emma Eriksson.

Emma Eriksson - vår nästa landslagsstjärna i basket? Gladantjejen imponerar i alla fall på assisterande förbundskaptenen Malin Holmqvist och kommer nu att få åka på ett träningsläger för de mest talangfulla spelarna i Europa. "Det ska verkligen bli en upplevelse att få åka dit", säger hon.

Emma Eriksson - vår nästa landslagsstjärna i basket? Gladantjejen imponerar i alla fall på assisterande förbundskaptenen Malin Holmqvist och kommer nu att få åka på ett träningsläger för de mest talangfulla spelarna i Europa. "Det ska verkligen bli en upplevelse att få åka dit", säger hon.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2010-06-23 06:00
I söndags landade 20 killar och 20 tjejer födda 1995 i Luleå för att få vara med om sitt första landslagsläger. Under sex fullspäckade dagar ska tränarna ta en närmare titt på några av Sveriges mest intressanta U15-spelare. Emma Eriksson representerar Luleå och norrbotten på damsidan.
- Det känns jättekul att vara här, lite nervöst. Men så ska det ju vara, säger Emma Eriksson.
Hyllas av tränaren
Under lägrets andra dag fick spelarna jobba mycket med basketens grunder under förmiddagen och senare under eftermiddagen fått rikta in sig mer på spel. Varje dag har laget två träningstillfällen som bådå varar i två timmar.
Som assisterande coach för laget finns Malin Holmqvist, som till vardags tränar Luleå Stars i damettan.
- Klart det är lite skillnad mellan att träna seniorlag och ungdomslag. Spelarna har inte kommit lika långt rent tekniskt, men det är väldigt intressant att följa unga spelare och se dem utvecklas, säger Malin Holmqvist.
Guarden Emma Eriksson har spelat basket i snart åtta år och beskriver sig själv som en snabb spelare som styr upp anfallet i lagen hon spelar i.
- Hon är fantastisk både på och vid sidan av planen. Hon är väldigt mogen och har redan kommit långt i sin utveckling som spelare, säger Holmqvist.
Men innan dessa spelare blev utvalda till att få träna med landslaget spelades turneringen Miki Herkel Cup i Huskvarna bland alla regionlandslag.
Får åka på storläger
Där stack den 15-årige Emma Eriksson ut från mängden. Faktum är att hon stack ut så pass mycket att hon blivit utvald, tillsammans med en annan lagkamrat från landslaget, att få åka till Slovenien och vara med i Fiba Camp.
- Att vara på Miki Herkel var grymt roligt. Man fick träffa spelare från hela Sverige och jag tycker att det gick bra för mig. Jag har ju lyckats komma så här långt, säger Eriksson.
Under det lägret samlas de största talangerna på damernas U15-sida, men även tränare och domare från varje land. Detta med syftet att verkligen försöka utveckla alla aspekter inom europeisk basket.
En av tränarna som ska representera Sverige i Slovenien är just Malin Holmqvist.
- Jag har hört väldigt mycket positivt om Fiba Camp och det ska verkligen bli en upplevelse att åka dit, säger hon.
För Emma Eriksson och Malin Holmqvist väntar framöver ännu en träff med landslaget. Det kommer att vara under augusti månad i Huskvarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om