Ahonen klar - och Östlind snart utköpt

Nu har Daniel Ahonen sajnat ett tvåårskontrakt med IFK Luleå.Dessutom är man på väg att sälja Robin Östlind.- Man kan säga att den affären går i hamn, säger sportchefen Hans Boman.

Luleå2012-12-12 06:00

I gårdagens tidning berättade NSD att Daniel Ahonen under tisdagen skulle flyga upp till Luleå för att skriva på ett nytt kontrakt.

Det gjorde han också - och det blev två nya år som han sajnade.

- Det är kul för det har ju varit lite anbud här och där men nu är det så här och det är ju bra, riktigt bra, säger sportchefen Hans Boman.

Är det två raka år ni har skrivit?

- Jo, det är det.

21-åringens underskrift är en viktig bit i det IFK-pussel som Hans Boman håller på att lägga.

Tolv spelare klara
Nu är tolv spelare klara, däribland målvakten Malik Faiqi. Men hans kollega från förra säsongen, Johan Lutström, har ännu inte skrivit på något nytt avtal. Det på grund av att han inte vet om tiden räcker till för en fortsatt satsning.

- Vi hoppas fortfarande på att det kan vara möjligt med spel för Johan, men är det inte det så måste vi rekrytera en målvakt, säger Boman.

IFK har redan börjat titta på en plan B - och man har fastnat för ett namn: Fredrik Widfeldt, 20, som bland annat har spelat i IFK Göteborgs U21-lag men som för tillfället lirar collegefotboll.

- Han kan vara ett alternativ om inte "Lutan" blir kvar och vi har en kontakt med honom och vi är överens om att vi innan nyår vet mer om läget. Men vi är väl av den inställningen att fortsätter våra två målvakter så behöver vi ingen ny, säger Boman.

IFK lånade under höstsäsongen ut Robin Östlind till IFK Mariehamn och där har han gjort succé och den åländska klubben ser nu ut att köpa ut honom från hans sista år på kontraktet med IFK Luleå.

- Han är på god väg att bli helt klar för Mariehamn. Det kan bli klart när som helst, så man kan säga att den affären går i hamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om