Luleå Hockeys nya satsning – i slutspelet

Luleå Hockey siktar på ännu ett SM-guld. Därför kommer SDHL-spelarna få ta ledigt från sina jobb tre dagar i veckan under slutspelet. "Det är fantastiskt", säger OS-stjärnan Emma Nordin.

26 februari 2018 06:15

Under söndagskvällen kunde Sporten avslöja att Luleå Hockey kommer betala ut en ekonomisk bonus till samtliga spelare om laget går till SM-final.

Men klubben, som den senaste månaden värvat de två kanadensiska OS-stjärnorna Meaghan Mikkelson och Jennifer Wakefield, satsar ytterligare för att nå framgångar.

Under slutspelet kommer spelarna få ta ledigt från sina jobb flera dagar i veckan och istället få ekonomisk kompensation av klubben.

– De får förlorad arbetsförtjänst. Vi har gått ut till våra partners och beskrivit att vi vill göra en ordentlig satsning inför slutspelet. Nu får de vara lediga onsdagar när vi spelar match och även torsdag och fredag de veckor som vi spelar i slutspelet, säger Luleås vd Stefan Enbom.

Han fortsätter:

– Det återstår att se om det blir en, två eller tre veckor. Men förhoppningsvis blir det tre veckor.

OS-backen Ronja Savolainen:

– Jag tycker att det är fint. En liten lättnad inför slutspelen. Man behöver inte lägga ner energi på att jobba under slutspelen, utan allt fokus kan vara på just slutspelet, säger hon.

Vad betyder det här för er, rent sportsligt?

– Jag tror att det betyder mycket. Vi kan fokusera bättre på träning och verkligen vila inför de viktiga matcherna. Då är alla hundra procentigt utvilade och redo för at kriga.

Emma Nordin pluggar, men är riktigt nöjd över att klubben kommer ge förlorad arbetsinkomst till spelarna under jakten på ännu ett SM-guld.

– Det är fantasiskt. Jag själv jobbar inte, jag studerar ju, men jag tycker att det är fantastiskt bra att man ställer för tjejerna som jobbar. Vi har gjort en bra säsong, men det är nu vi går in i den viktigaste och roligaste delen av året. Alla tjejer förtjänar att njuta fullt ut av den här tiden, säger Emma Nordin som i helgen kom tillbaka till Sverige efter att ha spelat OS i Sydkorea.

Tränaren och sportchefen Fredrik Glader fyller i:

– Klubben har gått in och gjort en satsning så att de som jobbar även får vara lediga på torsdag och fredag, så att de kan fokusera på att träna bra och återhämta sig. Det är superbra.

Vad betyder det här för er, rent sportsligt?

– Rent sportsligt är det ypperligt, spelarna får återhämta sig efter matcherna. I de fall det behövs rehab så kommer det finnas tid till det med. Nu får de en chans att kunna fokusera, träna och återhämta sig för att kunna prestera så bra som möjligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!