Luleå Hockey-hjälten tackar för allt stöd

Joey Hishon blev en av Luleå Hockeys hjältar mot Frölunda. Nu berättar han om glädjen över övertidssegern – och om sorgen efter sin farmors död.

5 oktober 2017 22:07

Förra veckan tvingades Luleå Hockey spela mot Linköping utan nyförvärvet Joey Hishon. Anledningen var att han var hemma i Kanada på en begravning.

Efter det har han spelat ett par matcher. Men det var först mot Frölunda under torsdagskvällen som Hishon gjorde sitt första SHL-mål.

Hishon satte 2–1-målet fem minuter in på andra perioden. Till slut vann Luleå med 3–2 efter att ha avgjort i förlängning.

– Det känns fantastiskt att vi kunde vinna. Vi vill vinna under ordinarie tid så klart, men det var stort för oss att ta två poäng mot ett så bra lag som vi mötte i dag. Det var ett riktigt bra jobb från hela gruppen i dag, säger Hishon.

Han säger också:

– Vi visar i kväll att vi kan vara ett av de bästa lagen i ligan.

vad säger du om din egen insats i dag?

– Medel. Jag försöker bli bättre varje match. Men jag är inte där än. Jag jobbbar så hårt jag kan varje dag för att bli bättre och bli en bra spelare för det här laget. Jag är lite frustrerad. Jag är glad att vi vann, men personligen vet jag att jag måste spela bättre.

Du gjorde ändå ditt första SHL-mål i dag.

– Det var definitivt skönt att göra mål, men jag kan bidra med mer till det här laget.

Berätta om ditt powerplaymål?

– Det var bra spel av (Patrick) Cehlin och (Niklas) Olausson bakom mål. De passade fram och tillbaka. Spelar du med ås duktiga spelare så ska du bara försöka bli öppen. "Olle" hade en fantastisk passning fram till mig framför mål. Jag försökte bara sätta dit pucken.

En bit in på intervjun kommer Hishon in på den där begravningen förra veckan.

– Det var min farmor som gick bort. Det var sorligt, men det enda som är säkert i livet är att vi alla ska dö någon gång. Hon hade ett fantastiskt liv och uppfostrade underbara människor. Hon var alltid riktigt snäll mot oss barnbarn. Jag kommer alltid ha fina minnen av henne.

Vad betyder stödet från lagkamraterna en sån här gång?

– Det har varit tufft, men killarna har varit fantastiska. Först och främst vill jag tacka organisationen som lät mig åka hem. Det hade inte hänt om jag hade spelat i KHL i Ryssland. Det var snällt, säger Hishon och fortsätter:

– Sen jag kom tillbaka har killarna här inne i omklädningsrummet varit riktigt stöttande.

Det är alltid kul att vara en del av ett lag. Men det kanske är extra skönt såna här gånger?

– Definitivt. De 24-25 killarna här inne är som bröder. Det är underbar kemi på och utanför isen. Vi har fantastiska killar här. "Fabbe" (Karl Fabricius) till exempel. Han har varit helt fantastisk sen jag kom hit. Han är en av de bästa ledarna jag någonsin spelat med.

3-2 e.förl

SHL Luleå-Frölunda Målen, Luleå: Emil Larsson, Joey Hishon och Patrick Cehlin. Frölunda: Victor Olofsson och Mats Rosseli Olsen. Publik: 4067 Topp tre 3 Patrick Cehlin 2 Niklas Olausson 1 Joel Lassinantti

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Danielsson