Luleå Hockey-centern kan avsluta karriären

Luleå Hockey-centern Joey Hishon var rejält besviken efter förlusten mot Brynäs. Nu avslöjar 26-åringen att han kan avsluta karriären efter slutspelet. "Jag har ett långt liv efter hockeyn. Jag vill inte äventyra något", säger Hishon.

12 mars 2018 22:04

28 sekunder. Så mycket återstod av matchen när Brynäs Juuso Ikonen avgjorde den första åttondelsfinalen med sitt 3–2-mål.

– Det är riktigt frustrerande. Det är stunder i matchen där vi dominerar fullständigt och har pucken i anfallszon riktigt länge. Sen går vi ner oss lite och de sätter sina chanser, säger Luleå Hockey-centern Joey Hishon.

Han var 13:e forward i hemmamatchen mot Brynäs och landade på drygt fyra minuter speltid.

– Vi måste vara lite lugnare när vi har målchanser. Nu håller vi i klubborna lite för hårt och försöker göra mål ur dåliga vinklar. VI har så mycket skicklighet i det här laget. Vi behöver vara lugnare.

På onsdag spelas den andra åttondelsfinalen.

Om Luleå Hockey förlorar matchen i Gävle tar deras säsong slut.

Men Hishon vet vad som talar för Luleå.

– Vi är det bättre laget, om jag ska ta det enkelt. Vi är ett bättre lag. Om vi kan hitta ett sätt att slappna av och skapa lägen så borde vi ta den här serien.

Varför är ni ett bättre lag, enligt dig?

– Vår bredd är så bra. De har många skador nu. Vi har fyra kedjor som kan göra mål. Sedan har vi så bra centrar. "Olle" (Niklas Olausson), Isac (Lundeström), (Jonas) Berglund och (Andreas) Falk gör att vi har den bredaste och djupaste centersidan i hela ligan. Det är fyra killar som kan spela riktigt bra och skapa chanser, men samtidigt är riktigt bra defensivt.

Joey Hishon kom till Luleå Hockey inför den här säsongen. Norrbottningarnas förhoppning var att han skulle bli en av lagets ledande centrar.

Så har det inte blivit.

Mycket på grund av skadeproblem.

Den här säsongen har haft diskproblem i övre delen av ryggen.

Tidigare har han också haft stora problem med hjärnskakningar.

– Jag vet ärligt talat inte hur det blir nästa säsong. Jag har inte bestämt mig för om det här ska bli slutet på min karriär eller inte. Jag har haft så mycket skador. Jag tänker seriöst på att inte spela något alls nästa säsong. Jag vet inte. Om jag får ett bra erbjudande skulle jag älska att fortsätta. Men hälsomässigt måste jag vara försiktig. Jag har ett långt liv att efter ishockeyn. Jag vill inte äventyra något. Men jag har sagt till coacherna och ledningen att jag gör allt som krävs för att vi ska vinna nu. Jag kommer göra allt de ber mig att göra.

Riskerar du något genom att spela nu?

– Nej, det gör jag inte. Men jag har haft så mycket problem med nacken och huvudskador under min karriär. Efter säsongen ska jag ta ett steg tillbaka och fundera på om det är smart att fortsätta.

Du kan lägga av helt, alltså?

– Ja, den tanken har slagit mig. Men jag vet inte hundra procent säkert än. Men jag ska definitivt tänka på det efter säsongen. Men först ska vi vinna mot Brynäs.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Danielsson