Luleå-forwarden: "Vi är ett jävla krigargäng"

Luleå Hockeys säsong kan ta slut på onsdag. "Det är bara dra på sig blåställen och köra nu", säger forwarden Emil Larsson.

12 mars 2018 22:28

Besvikelsen var stor i Luleå Hockeys omklädningsrum efter 2–3-förlusten mot Brynäs i den första åttondelsfinalen.

– Första perioden var för dålig. Den andra var faktiskt rätt bra. Överlag var det vår bästa period och där skapar vi chanser. Men sen tycker jag att vi kommer ut lite ängsligt i tredje, precis som i första. Det är bara att gå in och mata på och trycka ner Brynäs där, men det är nästan som att de får göra det på oss istället, säger tvåmålsskytten Johan Harju.

Varför blir ni ängsliga?

– Jag vet inte. Våra senaste matcher har varit bra. Vi har vågat spela ut, följt med upp och hittat fina spel. Men kanske är det stundens allvar som gör att vi inte vågar slappna av nu. Nu måste vi göra det. Annars är säsongen slut. Nu har vi absolut inget att förlora.

Vad talar för er på onsdag?

– Att vi varit bra och svårslagna på slutet. I dag gör vi ingen bra prestation alls. Ändå är vi bara 30 sekunder från förlängning. Det talar för oss, att vi har spelat bra på slutet och att vi har steppat upp när vi gjort en sämre insats. Nu behövs det mer än nånsin, säger Johan Harju.

Luleå-forwarden Emil Larsson fyller i:

– En jävla sur torsk. Vi kommer inte upp i den nivå vi kan. Nya tag på onsdag. Nu är det bara att ladda upp för att vinna eller försvinna. Det är bara att dra på sig blåställen och köra nu.

Vad talar för er på onsdag?

– Att vi är ett jävla krigargäng. Vi har ett riktigt bra grundspel. Om alla vill och är redo på onsdag så talar mycket för oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Danielsson