Omark sågad

Är Linus Omark tjock?Frågar ni Niklas Wikegård, så är han det.- Jag vet inte var han fick luft från, säger Omark.

För tjock för forechecking? Nja, Linus Omark har 78 kilo fördelade på 179 centimeter, vilket kan förefalla lite tunt för att klassas som överviktig av experten Niklas Wikegård.

För tjock för forechecking? Nja, Linus Omark har 78 kilo fördelade på 179 centimeter, vilket kan förefalla lite tunt för att klassas som överviktig av experten Niklas Wikegård.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ 2008-10-08 06:00
Krisen i Luleå Hockey går vidare.
Efter förlusten mot Linköping så har laget åtta förluster på nio matcher, och laget är fast förankrat på tabellens sista plats.
NSD ringde under gårdagen runt till flera av Sveriges mest namnkunniga hockeyexperter, och enligt dem är det ingen större överraskning att laget ligger där de ligger.
Experternas hyopteser kring anledningen går isär något, men allra tydligast och frispråkigast är - föga överraskande - Niklas Wikegård.
Han hävdar att en stor del av problemet ligger i lagets kondition.
"Verkar inte orka"
I programmet Hockeykväll på SVT:s hemsida säger han så här:
- Någonting är det som inte stämmer. Jag menar, de är bra i förstaperioderna. Första perioden mot Södertälje gör de bra, halva matchen i dag är de bra. De verkar inte orka.
Allra hårdast kritik riktar Wikegård mot Linus Omark.
- Hur ser testvädena ut på Linus Omark? När man intervjuar han ser han ut som han käkar marshmallows. Han ser ju helt otränad ut, säger Wikegård bland annat.
Linus Omark själv har inte sett inslaget men har hört vad Wikegård har sagt.
- Han får väl säga vad han tycker, men jag vet inte var han fick luft ifrån.

Är du bra tränad?
- Det tycker jag. Jag har aldrig sprungit så pass bra som jag har gjort på testerna i år. Men tycker han att 80 kilo är för mycket på mig, så visst. Då får väl han tycka det.
Hur pass nöjd är du med din egen säsongsstart?
- Det blir bättre och bättre. Det är klasser bättre än säsongsstarten i fjol.
NSD sökte under tisdagen Niklas Wikegård, men utan framgång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om