...men för Lundbäck är vägentill guldet desto krångligare: Vinner kanske en av tio

Det blev ett efterlängtat brons i singel.Och nu har Ingela Lundbäck en ny medalj klar.I går tog sig hon och Anna-Carina Ahlquist till final i lagtävlingen.- Vi är ju definitivt underdogs, säger förbundskaptenen Daniel Ellerman inför mötet med Kina.

Lång väg till guld  men silvret är redan klart. Ingela Lundbäck och Anna-Carin Ahlquist spelar final i lagtävlingen.

Lång väg till guld men silvret är redan klart. Ingela Lundbäck och Anna-Carin Ahlquist spelar final i lagtävlingen.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

London2012-09-08 06:00

När NSD träffade Ingela Lundbäck, 37, dagen innan avresan till London och Paralympics var hon tydlig med sin målsättning: Hon skulle ta medalj.

Och redan i söndags gick drömmen i uppfyllelse när hon i singelspelet tog brons, efter att ha slagit Khetam Abuawad med 3-2 i set, i tredjeprismatchen.

- Jag saknar ord. Det är helt otroligt och det största som har hänt mig. Större än alla andra medaljer jag tagit, sa Ingela Lundbäck till NSD innan hon tillade:

- Men i morgon ska jag upp rätt tidigt då vi har lagtävling och möter Jordanien igen. Så det blir inte mycket firande än.

"Inte riktigt på topp"
Trots medaljglädjen blickade hon alltså framåt direkt - och det har gett resultat.

I går spelade hon och Anna-Carina Ahlquist, 40, semifinal i lagtävlingen och där besegrade man Sydkorea med 3-1 i matcher.

För Ingela Lundbäcks del blev det en förlust och en seger.

- Första matchen förlorade hon med 3-0 och spelet var inte riktigt på topp. I andra matchen började hon med att förlora första set, men sen kom hon i gång rejält och vann tre raka. Så den är hon nog riktigt nöjd med, säger förbundskaptenen Daniel Ellerman innan han tillägger:

- Men de gör en jättebra insats, koreanskorna spelade jättebra pingis.

I dag väntar final och det blir en tuff utmaning för svenskorna.

För motståndet står Kina. En nation som är dominant i pingisvärlden.

- Vi är ju definitivt underdogs, kinesiskorna är klara favoriter. Det troliga är väl att de spelar med dem som kom etta och tvåa i singeln och Ingela mötte ju en av dem i semifinal. Och då var hon ju ganska chanslös. Men allt kan hända i en final och har vi marginalerna på vår sida kan det bli jämnt och kanske en avgörande dubbel. Och då är det nog fifty-fifty, men man vinner kanske en av tio mot dem. Så vi får hoppas det är i morgon (läs: i dag), säger Ellerman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om