Maif-damerna får fortsätta vänta på sin första seger: Tvingades höja rösten

Malmbergets handbollsdamer är fortfarande utan seger i handbollsettan. Nu blev det förlust med 16-34 (8-21) mot Lillpite IF på bortaplan.- Våran första halvlek var katastrofal, säger tränaren Väinö Liukku efter matchen.

Maif-spelaren Fia Isaksson.

LILLPITE2010-12-13 06:00

Malmberget som har en tunn trupp saknade tre av sina spelare i bortamötet med Pitelaget. Det syntes också ute på plan, tränaren Liukku fick vaska om rejält inom laget.

- Tjejerna var inte alls på tårna i första, gjorde alldeles för mycket enkla misstag, säger Liukku.

Det straffade sig, för hemmalaget sprang i väg målmässigt, rejält dessutom. När domarna båste för halvtid så var det hemmaledning med tretton bollar.

- Tvingades höja rösten rejält i paus.

Ska träningsspela under pausen
En utskällning som fick fart på Liukkus tjejer. För den andra halvleken blev relativt jämn, Lillpite vinner matchens andra hälft med "bara" fem bollar, 13-8.

- Andra halvleken blev bättre än den första, men ännu är det inte bra, det finns mycket att slipa på.

Då kanske det är lägligt att ett nästan fyra veckor långt juluppehåll väntar för det grönvita gänget.

- Synd bara att det är så svårt att få träningsmatcher, men hoppas vi skall kunna matcha mot a-pojkarna under uppehållet.

Toppar för dagen i Maif var Jessica Wahlman som omskolades från linjespelare till niometer på grund av manfallet. Plus även till Klara Elimää och Fia Isaksson.

Maifs målgörare: Klara Elimää 5, Sandra Lindahl 4, Fia Isaksson 3, Vanessa Landström 3, Jessica Ågren