I skuggan av giganterna - där trivs Hellner bäst

I det svenska herrsprintlaget spekuleras det mest kring en favorit och två åkare med massor av meriter.Knappt någon talar om Marcus Hellner.- Det passar mig perfekt, sager han.

Marcus Hellner vid onsdagens träning  på Vesecstadion i Liberec inför skid-VM. 
Foto Maja Suslin / SCANPIX / Kod 10300 
** Bilden ingår i SPORTPAKETET. För övriga BETALBILD **

Marcus Hellner vid onsdagens träning på Vesecstadion i Liberec inför skid-VM. Foto Maja Suslin / SCANPIX / Kod 10300 ** Bilden ingår i SPORTPAKETET. För övriga BETALBILD **

Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

LIBEREC2009-02-24 06:00
Det svenska skidlandslagets presskonferens i går speglade situationen ganska tydligt. Efter den sammanfattande presentationen flockades alla kring storfavoriten Emil Jönsson samt Björn Lind och Thobias Fredriksson som samlat medaljer på hög i VM och OS.
Det var desto lugnare kring Hellner.
- Jag har inga problem med att stå i skuggan av de andra. Det är bara skönt, intygar han.
I eftermiddag kan det vara ett helt annat läge - om det går som Marcus Hellner hoppas. Han siktar i första hand på att nå finalen och väl där kan allting hända.
- Om jag får loppet dit jag vill har jag en bra chans att ta medalj. Det galler att få en bra start och ha lite flyt.
Finns chans att reparera
Just starten har ofta varit Marcus Hellners problem i tidigare sprintlopp. Banan i Liberec ger dock många möjligheter till omkörningar om man skulle ligga lite efter. Taktiken är att köra så hårt som möjligt under hela heatet för att möra upp konkurrenterna inför upploppet.
Det är många om budet. Mest snackas det om Ola Vigen Hattestad som har vunnit alla sprintlopp som han har ställt upp i den har säsongen, alla utom en, vill säga.
I Vancouver vann Emil Jonsson över norrmannen.
Där har ni också Marcus Hellners favorit.
- Ja, jag tror på Emil. Han har ett otroligt bra fokus på den här tävlingen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om