Succé för Stålnacke i Europacupen

När Ylva Stålnacke åkte till Europacuptävlingarna i Levi hade hon som bäst noterat en 15:e plats.När den 21-åriga kirunatjejen åkte därifrån på måndageftermiddag kunde hon summera sina bästa resultat i cupen. Facit: tvåa och trea i storslalom, åtta i slalom – och därmed också ett praktfullt genombrott.– Jag är jätteglad. Kunde aldrig drömma att det skulle så går här bra, säger hon.

Foto: Linnea Bergenudd

LEVI/Alpint2013-11-25 22:19

Ylva slog till direkt genom att bli tvåa i fredagens storslalom och dagen därpå var hon på väg mot sin första seger i Europacupen.

Hon ledde efter första åket, men fick det inte helt att stämma i det andra och blev slagen av segrande tyskande Simona Hoesl med 26 hundradelar.

– Jag var så otroligt nervös inför andra åket, men gjorde inga större misstag. Jag hade sjunde tid och det räckte till en ny pallplats vilket är helt suveränt. Jag är inte besviken över att jag inte lyckades vinna.

– Jag är otroligt nöjd med storslalomtävlingarna. Inte klokt att jag lyckades prestera två bra resultat. Förhoppningen innan vara att jag skulle ta poäng.

I söndagens slalom hade Ylva inte samma lycka. Hon körde ur i första åket, men tog alltså en liten revansch i måndagens tävling där hon var 93 hundradelar från pallen.

– Jag var 14:e i första åket och lyckades alltså avancera i det andra. Jag är nöjd.

Ylvas resultat är de bästa en norrbottnisk damåkare gjort internationellt på 20 år. De har också inneburit att hon rejält förbättrat sin internationella ranking.

Känns det som att du fått ett genombrott?

– Ja, i alla fall ett litet.

I sammandraget i Europacupen ligger Ylva på andra plats och i slalomcupen är hon trea.

Hur ser du på fortsättningen?

– Självförtroendet är bra och det är bara att köra på. Sedan får vi se hur det går.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!