Supersommaren som gav en succe direkt

En sommar full av konditionsträning – och första vändan i seniorlandslaget. Då höll Luleå Hockey-målvakten Maria Omberg nollan direkt i premiären.

Supernollan Maria Omberg höll tätt i premiären.

Supernollan Maria Omberg höll tätt i premiären.

Foto: Pär Bäckström

Leksand/Ishockey2016-09-10 19:02

Luleå Hockey/MSSK startade säsongen i SDHL på absolut bästa sätt.

När laget ställdes mot Leksand på bortais gjorde man ingen besviken.

Redan efter åtta minuters spel tog den regerande mästaren ledningen med 1–0 genom Michelle Karvinen.

Inte fullt fem minuter in i den andra perioden utökade Emelie Jönsson till 2–0. Och när den tredje perioden var över hade Luleå vunnit premiären med siffrorna –-0.

– Vi tar kommandot redan från början faktiskt. Vi vinner pucken, alla situationer och får igång ett bra passningsspel. Vi gör få misstag och de får inte kontrollera pucken särskilt mycket, säger Maria Omberg.

Just målvakten Maria Omberg fick hålla nollan direkt för sitt Luleå Hockey. Hennes uppladdning inför säsongen 2016/2017 har varit nästan perfekt.

För det första har hon utvecklat fysiken och kanske främst konditionen efter en sommar av specialträning. Men hon har även fått debutera för Damkronorna.

– Det är bara en bonus. Det är superroligt. Nu har vi fått en bra start och vi ska bara bygga vidare på det, säger Omberg.

Hur mycket lärde du dig av tiden i landslaget?

- Absolut. Väldigt mycket. Jag har inte spelat internationellt med Damkronorna förut. Man lär sig mycket av det och mycket utanför isen av att vara med de bästa i Sverige. Det var väldigt givande och en erfarenhet som jag värdesätter.

Det låter som att du kommer väl förberedd till den här säsongen.

– Ja, det känns verkligen så. Det känns superkul och att jag har gett mig själv förutsättningarna att göra en bra säsong.

Redan under söndagen väntar nästa match i SDHL för Luleå Hockey. Då möter man SDE HF på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!