Fansen fick skjuts till matchen – av Luleå Hockey

20 Luleåsupportrar, massa packning men inget färdmedel från tågstationen. Då ställde Luleå Hockey upp – tillsammans med Leksands IF för att ingen skulle missa lördagens match mellan lagen.– Det är så här idrott borde vara, säger Luleåfans ordförande Stefan Baudin tacksamt.

Foto: Moa Höjer

Leksand/Ishockey2016-11-12 14:11

När NSD når Baudin står han och väntar på skjuts från en Leksandsupporter som anmält sig frivilligt via Twitter att köra de tjugo Luleåsupportrar som tagit sig till Leksand – från campingen där de bor till arenan som ligger fyra kilometer bort.

– Han har sett det här på Twitter och skjutsar oss nu gratis fram och tillbaka mellan boendet och arenan, säger Stefan Baudin.

Men det är inte dagens enda goda gärning. När Luleåfans anlände till tågstationen i Leksand under lördagförmiddagen lyckades man inte fixa något färdmedel som kunde ta dem – och all packning – till campingen.

Då ställde Luleå Hockey upp med sin spelarbuss och tillsammans med Leksand IF:s kommunikatör Claes Thirus hämtade man samtliga Luleåfans på tågstationen.

– Vi skrev på Twitter att vi behövde hjälp. Då kontaktade Luleå Hockey mig och frågade hur många vi var och vilken tid vi skulle anlända. Det var dock väldigt tajt. 12.50 skulle vi anlända och 13.30 skulle spelarna hämtas på ett helt annat ställe. För att skynda på det hela ställde "Leksands Robert Hedlund" upp och tog sig till bussen och guidade oss sedan för att det skulle gå så smidigt som möjligt, säger Stefan Baudin.

– Väldigt schysst och fint. Det är så här det idrott borde vara. Vi har ganska god relation till Leksand, säger han.

Nu hoppas Stefan Baudin på en bra match också.

– För en gångs skull har vi ju ganska goda chanser, vi borde vinna, säger han.

Matchen mellan Leksand och Luleå Hockey börjar klockan 16.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!