Efter nya raset: "Blir betongkeps"

Åtta minuter – och fyra insläppta mål.Sen var kvällen förstörd för Asplöven.– Det är för dåligt, säger tvåmålsskytten Jonas Berglund.

Tvåmålsskytt. Jonas Berglunds dubbla mål hjälpte inte, Asplöven föll stort mot Leksand.

Tvåmålsskytt. Jonas Berglunds dubbla mål hjälpte inte, Asplöven föll stort mot Leksand.

Foto: Andreas Walitalo

Leksand/ishockey2016-01-05 22:37

9 oktober, Tegera arena. På 53 sekunder i tredje perioden gick Leksand från 3–1 till 6–1 och stängde matchen.

5 januari, Tegera arena. På åtta minuter i mellanakten gör hemmalaget fyra raka mål och går ifrån till en 6–1-ledning.

Jonas Berglund reducerade förvisso med sitt andra powerplay-mål i matchen men till slut vann Leksand med förkrossande 7–2.

– Det är som vanligt. Vi spelar bra men sen gör vi misstag och blir straffade och då blir det betongkeps nedåt och så rinner matchen ur våra händer, konstaterar Jonas Berglund besviket.

Efter att hemmalaget tagit ledningen efter 3.27 i första perioden så kvitterade Jonas Berglund i numerärt överläge med två och en halv minut kvar till pausvilan.

Asplöven såg ut att gå till periodpausen med ett oavgjort resultat – men med bara tre sekunder kvar gjorde Leksand ett psykologiskt viktigt ledningsmål.

– Första tio har de matchen och andra tio tycker jag ändå det är vi... Vi får mål och vi kommer tillbaka, sen får de ett mål i slutsekunderna, säger Berglund och fortsätter:

– Men jag tycker ändå att vi kommer tillbaka bra första 5-7 minuterna i andra. Sen får de göra 3–1 och då rinner matchen iväg.

Sen tillägger han:

– Det är för dåligt.

Det är inte första gången den här säsongen som nästjumbon tappar en match på några få minuter.

– Det är ett mönster vi har men det gäller att vi på nåt vänster tar oss ur det här. Det kan inte alltid bara rinna iväg när man släpper in ett mål, då måste man spela enklare, säger Berglund, som vet hur hans lag ska undvika rasen:

– När vi släpper in ett känns det som att det blir mycket en och en. Vi måste komma ihop som lag och spela enklare och få ner pucken. När vi spelar bra spelar vi riktigt bra, men det är det att vi har djupa dalar och det är oftast då vi blir straffade.

Hur känner man när det glider iväg så här?

– Jag vet inte hur man känner... Man blir mest frustrerad. Det är ju inga höjdarmål de gör så utan de får ju hugga 4-5 gånger på vår målvakt innan de gör mål.

Ett talande exempel: Samuel Ward blev inbytt. 23 sekunder senare hade han räddat fyra skott och fått släppa en puck förbi sig.

– Det är skott, det är retur och så är det retur igen. 3-4 gången får de slå innan de slår in den, säger Berglund

Kan ni ta med er nåt från den här matchen?

– Powerplayet, kanske. Två mål på tre försök är jävligt bra. Sen är det inte så jäkla mycket. Man får försöka hitta det positiva under de perioder vi spelar bra, men det gäller att hålla i det i 60 minuter.

Redan på torsdag får Asplöven chans till revansch. Då väntar Västerås i ABB Arena Nord.

– Det är ingen lätt uppgift. Vi måste spela enkelt, det är huvudsaken. Spela som ett lag, att alla drar åt samma håll och att vi inte bjuder på så mycket. Ger vi dem lillfingret tar de hela handen, så det gäller att vi inte ger dem något, säger Berglund, vars lag aldrig har vunnit i Västerås:

– Nån gång måste vara den första, förhoppningsvis är det på torsdag. Men som sagt, det gäller att vi kommer ihop och att vi verkligen vill vinna.

Allsvenskan

Leksand-Asplöven 7–2

Första perioden: 1–0 (03.27) Janos Hari (Robin Jacobsson, Alexander Ytterell), 1–1 (17.33) Jonas Berglund (Simon Olsson), spel fem mot fyra, 2–1 (19.57) Jon Knuts (Robin Jacobsson, Janos Hari).

Andra perioden: 3–1 (07.43) Lukas Ericsson (Tobias Forsberg, Viktor Amnér), 4–1 (13.47) Martin Karlsson (Brock Montpetit, Viktor Amnér), 5–1 (14.09) William Wikman (Simon Norberg), 6–1 (15.43) Martin Grönberg (Tobias Forsberg, Lukas Eriksson), 6–2 (18.53) Jonas Berglund (Simon Olsson, Jacob Andersson), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 7–2 (15.59) Alexander Ytterell (Robin Jacobsson, Janos Hari).

Skott: 37–34 (8–14, 21–12, 8–8).

Utv, Leksand: 3x2. Asplöven: 1x2.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.

Publik:

Rosbetyg

3: Jonas Berglund 2: Simon Olsson 1: Lars Bryggman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!