Asplöven överkört – av Leksand

Asplöven hängde bra med i en period. Sen kom det stora raset som sänkte Haparandalaget i matchen mot Leksand.

Leksand/ishockey2016-01-05 21:09

17.33 in i första perioden. Simon Olsson spelade in till Jonas Berglund i powerplay. Berglund styrde och slår sen in stolpreturen fram till 1–1.

Där och då var Asplöven rejält inne i bortamatchen mot Leksand. Sen kom Leksands psykologiska ledningsmål, sen kom raset.

Hemmalaget tog ledningen med 2–1 när endast tre sekunder återstod av första perioden.

7.43 in i mittenakten kom också 3–1 – och det blev startskottet på ett rejält målfyrverkeri.

Åtta minuter och ett målvaktsbyte senare låg Asplöven under med 6–1.

I slutet av andra perioden reducerade sen Jonas Berglund, även det i numerärt överläge och även denna gång assisterad av Olsson.

Men några fler Asplövenmål blev det inte. Istället kunde förre Luleå J20-backen Alexander Ytterell, framspelad av förre Luleå Hockey-spelaren Robin Jacobsson, spika slutresultatet till 7–2.

Asplöven ligger kvar som nästjumbo i den allsvenska tabellen.