Sportchefen om värvningen: "Rätt upp i krysset"

Ett av Sveriges största affischnamn i längdsporten ville självmant gå till Piteå Elit SK. Inte sportchefen emot. "Den satt rätt upp i krysset", säger Joakim Abramsson.

Joakim Abrahamsson och Piteå Elit SK har slagit till med en riktig värvningsbomb i Ebba Andersson.

Joakim Abrahamsson och Piteå Elit SK har slagit till med en riktig värvningsbomb i Ebba Andersson.

Foto: Simon Jakobsson

Längdskidåkning2020-04-28 13:55

Ebba Andersson, som till exempel var med i guldvinnande VM-stafettlaget 2019, gick till Piteåklubben från Sollefteå.

– Det är otroligt. Det är en av de hetaste längdåkarna för stunden och även för framtiden. Det känns jätteroligt att få Ebba till Piteå, säger Joakim Abrahamsson efter värvningen som lyfter klubben ytterligare.

– Vi är redan starka med bra samarbetspartners. Med de här värvningarna gör att intresset för föreningen och för sporten ökar ännu mer här i norr.

Ebba Andersson tog sex pallplaceringar i världscupen den gångna säsongen och två guld i U23-VM. Men resultaten är inte det enda Joakim Abrahamsson håller fram i åkaren.

– Hon står för de värden, den målmedvetenhet och den seriositet som passar in i vår förening alldeles utmärkt.

undefined
Charlotte Kalla får nu sällskap av Ebba Andersson i Piteå Elit SK.

Nu har Piteå Elit sju damåkare i sitt stall: Charlotte Kalla, Jonna Sundling, Emma Ribom, Sofia Henriksson, Mia Eriksson, Lisa Vinsa – och Ebba Andersson. På herrsidan har man också toppnamn i Johan Häggström.

– Vi är väl en av de klart ledande föreningarna i Sverige nu. Den här säsongen var åtta av våra tio åkare med i världscupen och tog poäng. Och det är inte bara åkare, vi har en historia av att rekrytera duktiga ledare också, duktiga vallare. Piteå Elit är ett minilandslag i klubbregi, säger sportchefen.

Fredrik och Ebba Andersson rekryteras – utan att någon behöver petas. Joakim Abrahamsson säger att man försöker förlänga kontrakten med samtliga åkare.

undefined
Ebba Anderssons bror Fredrik ansluter också till Piteå Elit.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!