Kalla om Nilssons byte: "Hon kommer att vara saknad"

Charlotte Kalla bestämde sig för att hon ska fortsätta i åtminstone en säsong till – och att hon ska göra det i landslagets regi. Men nu utan Stina Nilsson. "Jag blev förvånad", säger Kalla om kollegans byte.

Charlotte Kalla hade inte räknat med Stina Nilssons avhopp i landslaget.

Charlotte Kalla hade inte räknat med Stina Nilssons avhopp i landslaget.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Längdskidåkning2020-04-18 06:22

Skidåkaren från Tärendö har medvetet valt att ligga lågt efter säsongen och har hållit sig borta från media – fram till i torsdags då hon avslöjade att hon fortsätter satsningen i längdlandslaget för att satsa på VM i Oberstdorf. När det blev ett så klart uttalande att hon fortsätter i landslaget, fanns det då andra alternativ hon funderade på?

– Egentligen inte. Jag har bara inte känt mig mogen att prata om framtiden direkt efter beskedet om att säsongen ställdes in. Jag behövde bara få ett lugn och göra en utvärdering av vad som har varit och vad jag ska göra framåt, säger Charlotte Kalla.

Tidigare har Kalla berättat att hon funderade på att sluta efter tunga säsongen som gick. Men nu ser hon fram emot att jobba mot VM och att göra det tillsammans med landslagets träningsgrupp. Nu har den truppen dock fått en ändring i och med Stina Nilssons avhopp och byte till skidskytte.

– Jag blev förvånad när jag hörde det. Men jag tycker att det ska bli otroligt spännande att följa henne där. Det är en otroligt målmedveten tjej och jag önskar henne lycka till.

Hur blir det att vara utan henne i landslaget?

– Stina är en glädjespridare och hon är samtidigt otroligt professionell. Hon är en inspiration med hennes inställning. Hon kommer att vara saknad, säger Charlotte Kalla.

Skid-VM i tyska Oberstdorf är planerad mellan 23 februari och 7 mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!