Charlotte Kalla avslöjar hemligheterna

Charlotte Kalla har vunnit allt som går att vinna. Men hennes framgångsrika karriär innehåller också stora helt dolda händelser. Nu tänker hon berätta hemligheterna som inte ens hennes närmaste känner till. "Det är ämnen som kommer att debatteras", säger hon.

Charlotte Kalla släpper en bok 31 oktober.

Charlotte Kalla släpper en bok 31 oktober.

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Längdskidåkning2023-09-08 07:30

Skidkarriären är över.

Karriären efter karriären har tagit vid.

Efter deltagande i Lets dance och barnafödande blickar Charlotte Kalla delvis framåt.

Hon har flera saker på gång.

– Jag kommer att behöva gå in och jobba någon dag i veckan, men tacksamt nog har jag hittills kunnat göra det hemifrån. Det är många spännande projekt, säger 36-åringen.

Precis som många andra framgångsrika före detta idrottare försöker Kalla bygga vidare på sitt varumärke och öppningarna det ger.

När sonen Alvin kom i somras trycktes pausknappen in.

– De samarbetspartners jag har är väldigt respektfulla och med LKAB har jag exempelvis inte planerat in något med under hösten utan vi tittar längre fram så jag får verkligen tid att bekanta mig med Alvin och vara i den bubblan så mycket som möjligt.

En del jobb blir det ändå.

En klädkollektion med Skistar ska lanseras.

Den 31 oktober släpps hennes självbiografi "Skam den som ger sig".

– Det har varit lite fixande med den, jag har fått passa på medan Alvin sover.

Kalla säger att det är en bok som kommer att avslöja saker bakom kulisserna. Viktiga händelser från hennes karriär men som knappt någon känner till.

Idén om en självbiografi fick hon i samband med sommarpratet 2022.

– Det blev extra tydligt när jag gjorde sommarpratet. Det var så många ämnen som jag ville få plats med i ett radioprogram men som jag ännu inte hade tillräckligt distans till. Samtidigt kändes det bra att få skriva den så tätt inpå karriären när jag har ganska många minnen som är färska.

Blir det okända avslöjanden?

– Jag tror verkligen att folk kommer att få en bredare bild av mig som idrottare. Men det är också händelser som inte ens de närmast runt omkring mig har vetat, eller åtminstone väldigt få känt till. Det kommer definitivt att vara några sådana saker i boken. Det är ämnen som kommer att debatteras.

Charlotte Kalla

OS-medaljer: 3 guld, 6 silver

VM-medaljer: 3 guld, 6 silver, 4 brons

SM-medaljer: 37 guld, 10 silver, 6 brons

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!