Under tisdagen stod det klart att Asplöven åker ur allsvenskan – och när det nu är hockeyettan som gäller så kommer också klubben att få bygga nytt.

– Först och främst blir det en ny spelartrupp som måste komma hit och vi måste få veta förutsättningarna för den, hur satsningen ska se ut och så vidare. Det får vi lämna öppet till kommande vecka, sa tränaren och sportchefen Per Kenttä till NSD under onsdagsförmiddagen.

LÄS MER: Kenttä: "Finns inget annat alternativ"

En som är aktuell för en ny allsvensk klubb är lagkaptenen Jesper Dahlroth, 24 – och då är det en återkomst i Timrå, som han värvades ifrån, som enligt NSD:s uppgifter ligger närmast till hands.

Timrås sportchef Kent Norberg bekräftar att backen är ett hett spår – men han dementerar att 24-åringen redan ska vara klar.

– "Dallas" är ett namn som vi tittar på. Men han är inte klar, det är han inte, säger Kent Norberg innan han bekräftar att parterna har haft en kontakt:

– Det kan jag säga att vi har.

Så han är högaktuell för er?

– Han är aktuell.

Inför den här säsongen värvade Timrå Marcus Bohman, Nicolai Bryhnisveen och Sam Marklund från just Asplöven.

Jesper Dahlroth lämnade Luleå Hockeys juniororganisation för spel i Timrå 2010. Där blev det tre säsonger i SHL innan han vände hem till Norrbotten och Asplöven.

Nu kan alltså 24-åringen vända tillbaka till Timrå IK, som den här vintern tog sig till slutspelsserien.