Lagkaptenen kritisk: "Bara att göra hemläxan"

Det var på håret, men Boden Handboll lyckades hålla undan och ta hem segern i den andra kvalmatchen mot GUIF. Lagkapten Annica Ölén var dock inte nöjd med matchbilden. "Den här matchen är inte bra genomförd från vår sida", säger hon.

5 april 2019 21:12

Matchen inleddes precis som sist ganska trevande och lagen hade svårt att överlista varandras försvar. Matchbilden var en jämn sådan, men Boden gick trots allt till halvtidsvila med en ett måls ledning. Den ledningen kom att stundtals växa till en tremålsledning, men gästande Eskilstuna GUIF visade karaktär och kom tillbaka gång på gång. Matchen skulle slutligen avgöras först i den skälvande slutsekunden och efter att GUIF inte lyckats förvalta sitt frikast så fick Boden sträcka armarna i luften.

Lagkapten Annica Ölén menar dock att det överlag inte var en bra insats av laget.

– Stundtals har vi ett fantastiskt bra försvarsspel. Första kvarten har vi väl släppt in fyra bollar. Sen börjar vi med ett ganska bra försvarsspel i andra halvlek också, men det här var ingen bra match för vår del.

Lagkaptenen menar att det trots segern, inte var så mycket som stämde på planen överhuvudtaget.

– Det är under all kritik. Vi måste upp i nivå för vi ska vinna mot de här med fler bollar. Så det är bara att göra hemläxan och göra det bättre nästa gång, säger Ölén.

Trots att kaptenen är kritisk till lagets prestation så är hon noga med att betona hur viktig segern, som ger Boden ett drömläge till att säkra SHE-platsen, var för laget.

– Det betyder ju jättemycket och vi har fått börja känna på litegrann hur det är att vinna igen och det är ju ganska skönt. Det är ju mycket roligare att vinna. Även om det är jämnt i dag och vi gör en jävligt dålig match så är det nog viktigt att vi får med oss den här vinsten just för det mentala. Att vi är det starkare laget när det väl ska avgöras. Jag tror att det är jävligt tungt för dem att gå hem med den här förlusten, säger Ölén.

I och med segern på hemmaplan så kan Boden avgöra kvalserien mot Eskilstuna GUIF redan i nästkommande möte och lagkaptenen vet vad laget behöver göra bättre tills dess.

– Vi måste upp i nivå på alla fronter, ha ett bättre försvarsspel över hela matchen och vi behöver sätta våra chanser. Vi har otroligt många chanser där vi gör alldeles för många lätta missar. Sätter vi våra lägen så vinner vi den här matchen med 10. Vi måste ha lite bättre samarbete mellan målvakt och försvar och sätta lägena. Det är det det handlar om.

Kvalspel till SHE

Boden Handboll: 26

GUIF: 25

Målskyttar Boden: Emmy Nordmark, 9, Moa Nilsson, 4, Paulina Masna, 3, Julie Soulard, 2, Ekaterina Lubyanaya, 2, Annica Ölén, 2, Faith Eriksson, Sara Nordström, Johanna Hellgren, Kristiane Stormoen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Öhman