Holmgren hittade rätt

KRONOGÅRD. Lukas Pettersson IFK Umeå och Helena Forsberg från Ö-vik vann elitklasserna i H21 och D21 i Vittjärvs 2-dagarsorientering i helgen.Bodentjejen Anna Holmgren som numera tävlar för IFK Umeå vann gårdagens långa etapp.- Nu gick det väldigt bra men jag var för långt efter för att kunna vinna totalt, sade Anna.

Foto:

Kronogård2008-07-07 06:00
Anna Holmgren pluggar sedan i höstas till läkare i Umeå. Vittjärvs 2-dagars har hon vunnit några gånger tidigare men efter en mindre lyckad lördagsetapp försvann möjligheterna till en totalseger den här gången.
- Jag tappade fyra minuter på några slarvfel och det gick inte att reparera idag (läs igår), förklarade Anna sin andraplats. Annars passade terrängen mig väldigt fint.
Cirka 450 orienterare kom till start i terrängen runt Kronogård och det kan hända att orienteringssporten är på väg att lyfta igen. Första dagens korta banor med många och täta kontroller var litet lurigt lagda av banläggarna Lars Gunnar Falk och Sven Matti. Det låg nära till hands att orienterarna skulle hålla ett för högt tempo och bomma kontrollerna. "Litet så var det för mig", sade Anna Holmgren.
Waller sprang bra under första dagen
En fin förstadag hade OK Vargens Simon Waller som knep en tiondeplats i H21 på den korta banan. Bäst av länets orienterare och det betydde också att han tog sitt första DM-guld i seniorklassen. Sex minuter efter vinnande Lukas Pettersson IFK Umeå.
Den placeringen höll sedan 18-årige Simon under söndagens långa bana.
- Det har gått ganska bra, instämde han. Jag hade en bom som kostade mig cirka två minuter under lördagen. Kanske inledde jag litet för försiktigt igår men hade jag öppnat hårdare så hade jag kanske tröttnat mot slutet. Nu flöt det på bra utan några större missöden och bommar.
I D21 överraskade Piteås Susanne Andersson sig själv och många andra med att ligga trea med ett DM-guld som resultat efter första dagen.
- Det har varit jättekul. Jag är litet äldre än de övriga i klassen och jag brukar tävla i D40 annars. Jag är glatt överraskad att jag hänger med så bra i D21, sade Susanne. Ett DM har hon också vunnit tidigare även om det var i början av 90-talet.
Belåten tävlingsledning
Sara Rensgard OK Renen vann lördagsetappen i D20 elit men tröttnade under söndagen och förlorade med ynka nio sekunder mot Arvidsjaurs Linda Norén.
- Det känns förstås litet surt, erkände Sara. Jag orkade inte springa och det blev jobbigt till slut. Men jag tar igen det en annan gång.
Närmast väntar nu O-ringen i Sälen i slutet av månaden för Anna, Sara och Simon. Cirka 20 000 orienterare kommer till start där.
Tävlingsledaren Lars Johansson kunde belåtet se tillbaka på helgens tävling.
- Vi har haft en fantastiskt bra tvådagarsorientering. Litet kallt kanske men det rår vi som bekant inte över., sade han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!