Kovändningen: Ingen Lindgren i Boden

I måndags avslöjade Sporten att Viktor Lindgren var klar för Bodens HF. Men mot Luleå saknades forwarden. Här är anledningen:

15 augusti 2017 21:33

Under tisdagen bekräftade Bodens tränare Robert "Nobbe" Nordberg Sportens avslöjande att Viktor Lindgren hade bestämt sig för att spela med Boden Hockey kommande säsong.

– Han ska spela med oss i dag. Det blir riktigt intressant, sa "Nobbe" några timmar innan nedsläpp.

Men när laguppställningarna presenterades saknades den förre Luleå Hockey-fowarden i Bodens laguppställning.

Det visade sig inte handla om någon skada eller liknande. Bodens sportchef Rolf Nilsson lämnade meddelandet att det inte bli någon Viktor Lindgren i Björknäshallen kommande säsong.

– Vi ville jättegärna ha Viktor Lindgren hit. Men vi kunde inte lösa den ekonomiska biten, säger Nilsson och fortsätter:

– Det är en kille från Boden som vi hemskt gärna hade velat ha i laget. Han var och tränade i går (måndag).

Men det var aldrig klart?

– Nä, och det är lite tråkigt att det kom ut att han var helt klar. Jag vet inte hur många samtal jag har fått ta emot där jag har fått förklara att så inte är fallet.

Vad kan du mer säga om det negativa beskedet?

– Det är lite tråkigt för fansen och sponsorer att få veta att det aldrig blev helt klart. Vi hade hemskt gärna sett honom i Bodens tröja.

Det är helt kört?

– Vi har inte muskler att lösa det. Det är så pass sent och vi har en begränsad budget. Vi kommer inte att göra samma misstag som tidigare tillbaka i tiden. Så tyvärr.

I Lindgrens frånvaro föll Boden mot Luleå med 2–5 under tisdagskvällen. I målet storspelade Pavel Krajcovic och bland utespelarna imponerade backarna Tommy Wargh och Petter Sundqvist samt forwarden Jesper Ylivainio.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!