Tre herrlag är ett för mycket

Det finns tre herrlag i handboll i Boden. Det är ett för mycket.Hornskrokens IF spelar i division II medan Bodens BK har A-lag och ett utvecklingslag i trean.

Foto:

Kommentar2009-10-22 06:00
Kroken kan säkert klara kontraktet, men kommer att få kämpa ända in i kaklet och det vore inte överraskande om BBK vinner trean för andra året i rad.
HIF har inget överflöd av spelare medan BBK har desto fler och inte minst mot den bakgrunden hade det varit intressant att se ett samarbete.
Man hade kunnat samla klubbarnas bästa spelare i ett lag, spela i division II och kalla det för BBK/HIF. Det laget hade kunnat klara sig riktigt bra i tvåan.
Övriga spelare kunde dras samman för att spela i trean i ett lag. HIF/BBK hade mycket väl kunnat vara arbetsnamnet.
Nu finns det risk att man på sikt konkurrerar ut varandra. Hornskroken är intresserat av samarbete medan BBK valt att gå sin egen väg och det är ett beslut, som givetvis ska respekteras. Sedan kan man ha åsikter om det är rätt eller fel.
Det handbollen i Boden behöver är inte fler lag i division II utan ett lag, som kan utmana söderlagen på allvar. Precis som damerna i BBK gjorde för något år sedan. Det är fortfarande obegripligt hur klubben kunde schabbla bort den jättechans man hade.
n n Såg Kroken mot Skuru i helgen och den matchen gav besked om att rödtröjorna har mycket att jobba på. Till exempel försvarsspelet, som är nyckeln.
HIF har svårt spela samman laget och det är säkert en förklaring till att man ofta kom fel i positionerna. Men man måste ändå kunde bjuda till och ta för sig. Det ska göra ont för motståndarna att möta krokarna.
Att locka hit Klingvall var lyckat
En som verkligen tog för sig och spelade hur respektlöst som helst var 18-årige Sebastian Nyberg. Han var hemmalagets utropstecken och framstår som det största löftet som mittsexa sedan Urban Harjus dagar.
n n Bra initiativ av Kiruna Handboll att plocka upp gamle storspelaren Torbjörn Klingvall för tränarkurs. Synd bara att endast två tränare utanför Kiruna nappade på inbjudan.
Det är impulser från såna som Klingvall, som norrbottnisk handboll verkligen behöver.
n n I somras värvade Boden Handboll den lettiske målvakten Baiba Baumane. Nu har parterna kommit överens om att bryta kontraktet.
- Baiba trivdes inte riktigt i Boden, säger tränaren Kent Hedlund.
n n Det har förekommit många uppgifter om Nordmalings vara eller inte vara i herrtrean. Nu är det klart att laget s-k-a vara med.
n n Till sist skrapar vi med foten och tar av oss NSD-kepsen för en handbollsprofil, som blivit vuxen. Kent "Nutte" Hedlund, tidigare Hornskrokens IF och numera Boden Handboll IF, fyllde 50 i helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om