Pinsamt att styrelsen har förstört det här

Tänk så illa det kan bli.Förra säsongen ruskade Bodens BK:s damer om handbolls-Sverige och föll till slut hedersamt i kvalet till elitserien. I sista matchen var det närmast fullsatt i Hildursborg.Laget var hett och ansvariga hade bara att trycka på knappen för att klubben skulle kunna spänna bågen ännu högre.Men ingenting hände och nu har allt raserats. Tränarna har hoppat av och BBK dragit sig ur division I - en vecka innan seriestarten.

Så här såg det ut för ett knappt år sedan. Bodens BKs handbollsdamer var på väg mot elitserien. Klubben hade framgång och publiken vallfärdade till Hildursborg. Men nu är verkligheten en annan. Laget har flyttats ner i division II, spelarna är borta och framtiden oviss.

Så här såg det ut för ett knappt år sedan. Bodens BKs handbollsdamer var på väg mot elitserien. Klubben hade framgång och publiken vallfärdade till Hildursborg. Men nu är verkligheten en annan. Laget har flyttats ner i division II, spelarna är borta och framtiden oviss.

Foto: Bengt-Åke Persson

Kommentar - Leif Hammarström2008-09-24 06:00
Det känns både bedrövligt och pinsamt.
BBK:s rykte i handbolls-Sverige har blivit rejält skamfilat.
Men jag vet hur hårt tränarna Kent Schmidt och Mikael Carlsson jobbat och jag förstår att de till slut ledsnade.

Varför har det gått så illa? Skulden får läggas på en handlingsförlamad styrelse med förre ordföranden Christer Arvidsson i spetsen.
Det var den som till exempel skulle fixa tränarfrågan och skriva avtal med spelarna.
Det gjorde man inte. Det dröjde till midsommar innan tränarfrågan var löst och då hade BBK-tjejerna tappat två månaders försäsongsträning - plus att ett knippe spelare försvunnit.
Carin Bergdahl och Annica Sundqvist ledsnade och flyttade till Norge, Malin Lundström valde att stanna i Piteå och av förstauppställningen blev endast en spelare kvar, Josefina Schmidt.
Notberbart är vidare att en sponsorgrupp gick in för att försöka rädda laget och säsongen. Den ställde upp med ekonomiska medel till värvningar och klubben hade kontakt med tre spelare från Serbien och Ukraina.

Nu blir det spel inför tomma läktare i divison II. Efter många års hårt arbete på flera plan är man tillbaka på ruta ett och det vet tusan vad man ska tro om framtiden.

Under den tid jag bevakat idrotten i Boden kan jag inte påminna att något liknande. Visserligen gick Bodens IK i konkurs för tre år sedan, men man försökte i det längsta att rädda klubben.

Vi är många som inte begriper styrelsens agerande. Varför tog man inte chansen att flytta fram positionerna? Ville man lägga ner division I-laget? Ligger ett ekonomiskt underskott och spökar?
Det finns många frågetecken i denna trista historia.
Nu har också norrbottnisk handboll tappat en värdefull kontakt med övriga handbolls-Sverige. Det känns också riktigt trist.
Norrbotten behöver alla kontakter och impulser man kan få för att kunna utvecklas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om