EXTRA: Ottawa plockar över Jaros

Christian Jaros har ett flerårskontrakt med Luleå Hockey – men kommer med största sannolikhet inte spela med klubben nästa säsong. Nu säger Ottawa Senators assisterande general manager Randy Lee att de tänker plocka över Jaros. En viss Erik Karlsson kommer också att vägleda Jaros, enligt Lee.

20 mars 2017 20:01

Den 20-årige backen Christian Jaros har gjort 86 SHL-matcher med Luleå Hockey. Nyligen skrev han också på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019/20.

Men nästa säsong kommer Jaros inte att spela i SHL.

Istället kommer Ottawa Senators plocka över honom.

Det säger Randy Lee, klubbens assisterande general manager, i en exklusiv intervju med sporten.

– Vi är övertygade om att han kommer att spela i Nordamerika nästa säsong. Han har utvecklats jättebra och Luleå har hjälpt honom, men vi tycker att vi har en bra möjlighet för honom nu. Nästa steg för honom är att spela på nordamerikansk is, säger Lee.

När löser ni kontraktsbiten?

– När säsongen är klar kommer vi att ge honom ett kontrakt. Vi ska samarbeta fram det ihop med hans agent.

Randy Lee säger också:

– Vi gillar hur han har utvecklats. Han har fått mycket ansvar och har fått spela stora minuter i Luleå. Men vi tycker att han nu ska anpassa sig till den mindre isen. Det är viktigt för Christian att ta steget och anpassa sig till vårt spel på den mindre isen. Han är redo rent fysiskt och han är mogen nog mentalt att klara av det.

Och i anpassningen till den mindre isen kommer Christian Jaros att få hjälp av andra europeiska spelare, enligt Randy Lee.

– Vi har bra europeiska spelare, bland annat Erik Karlsson och Fredrik Claesson, som kan berätta för Christian hur det funkar. De kan hjälpa honom med hur det är att spela på den mindre isen och hur det är att anpassa sig till spelschemat här. Europeiska spelare och collegespelare här borta behöver anpassa sig till schemat, vi spelar fler matcher här.

Direkt efter årets draft håller Ottawa sin utvecklingscamp. Där ska Jaros vara med.

– Han var riktigt bra på campen i fjol och kommer vara med i år med, säger Randy Lee.

Hur blir det sen? Stannar han kvar hos er efter det eller kommer han tillbaka längre fram, närmare säsongen?

– Det är individuellt. Spelarna får säga hur de vill göra. De får träna med NHL-laget om de vill komma över tidigt. Men de får göra precis som de vill. Vi får se vad spelaren tycker.

Om, eller när – Jaros har själv uttryckt att hans dröm är att spela i NHL – kontraktet skrivs på kommer Luleå Hockeys få ett ekonomiskt tillskott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Danielsson