Klart: Han tar över efter Per Kenttä

Han har hållit i trådarna sen Per Kenttä lämnade klubben. Nu står det klart att en ny Asplövenprofil tar över som klubbchef.

20 maj 2017 12:15

Urban Lahti, som var huvudtränare i fjol, har varit tillförordnad sportchef i Asplöven under våren.

Nu kommer Asplövenprofilen med ett framtidsbesked efter att en annan Asplövenprofil – Per Kenttä – lämnat för ett allsvenkt äventyr i IK Oskarshamn.

– Jag tar över Asplöven. Du får kalla det vad du vill men som klubbchef är det väl tänkt, säger Urban Lahti innan han fortsätter:

– Jag börjar nästa vecka, när vi har skrivit på alla papper. Jag har bestämt för det och det gör jag med tanke på att jag vet vad som väntar om ingen som har hjärta för Haparanda och Asplöven gör det. Vi har några spännande projekt utanför hockeyn som vi jobbar med också och jag ser fram emot att leda dem.

Lahti utvecklar:

– Vi har campingen och motorfestivalen och lite andra evanemang som vi ska ge oss in i. Det ser jag fram emot.

Kommer du bara att hålla till på kontoret nu?

– Ja. Nånstans är jag klar i Asplöven som tränare. Jag har inte bara varit en sejour utan två i klubben. För det mesta har det gått jävligt bra för Asplöven när jag har fått leda och det är klart att det kommer klia i fingrarna när matcherna börjar – men det är bäst både för mig själv och klubben och göra så här i det här läget.

Hur går tränarjakten?

– Den är i full gång och vi är nära en meriterad utländsk tränare. Jag hoppas att vi kan göra klart det i början av nästa vecka.

...och truppläget?

– Det ser bättre ut än vad det gör på pappret. Det är en av arbetsuppgifterna jag har, att dra ihop ett slagkraftigt lag med mycket mindre pengar än vad vi har haft tidigare i föreningen. Det blir en utmaning men jag känner att vi kommer ha ett slagkraftigt lag till hösten ändå. Jag är inte orolig för det sportsliga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!