Värme och skadeproblem ställde till det i Team Sportialoppet

Värmen knäckte många löpare i Team Sportialoppet i Kiruna.För segraren Tobias Lustig var det en ömmande vad som nästan tvingade honom att bryta.

Tobias Lustig, IFK Umeå och Sofia Mikko, IFK Kiruna, segrare i Team Sportialoppet.       <_Bildtext Fotobyline>FOTO: HANS STERNLUND</_Bildtext Fotobyline>

Tobias Lustig, IFK Umeå och Sofia Mikko, IFK Kiruna, segrare i Team Sportialoppet. <_Bildtext Fotobyline>FOTO: HANS STERNLUND</_Bildtext Fotobyline>

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2011-06-13 06:00

Eliten tävlade över tolv kilometer och det var en pärs för många i hettan, solgasset och den tuffa banan.

Det var måhända inte särskilt kuperat, men etappen efter det uppbrutna gamla industrispåret var inte att leka med.

Där hade till och med herrsegraren Tobias Lustig det tufft.

- Det var segt, det riktigt spann under fötterna, säger han.

Han klarade loppet på 43,04 och för honom var inte värmen den värsta plågan ("Man får vara tacksam när det är varmt i Kiruna"), utan en ömmande vad som nästan tvingade honom att bryta.

- Det var en chansning att ställa upp. Under andra varvet funderade jag allvarligt på att kliva av, jag kände att det började krampa, säger han.

Deltar i SM i augusti
Tobias Lustig drog på sig skadan när han formtoppade inför Göteborgsvarvet i maj. Nästa stora toppning blir till SM i bana i augusti.

Tobias Lustig började sin bana som skidåkare, det gjorde dam-segrarinnan Sofia Mikko också.

För hennes del var det andra segern på mindre än en vecka.

Hon vann Vittangiloppet i måndags som inledde löparveckan i Kiruna. Däremot har hon inte sprungit vare sig Tjejrundan i tisdags eller Raketsteget i onsdags.

- Jag har hämtat mig bra sedan i måndags. Men fyra lopp på en vecka hade varit i hårdaste laget, säger hon.

Det var 83 herrar och 19 damer som sprang de längsta distanserna. Lika många sprang motionsloppet över sex kilometer och ytterligare lika många ungdomar ställde upp i sina respektive klasser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om