"Vår bästa match i år"

Kiruna FF tar upp jakten på kvalplatsen i trean efter 3-0 mot Heden.Hemmalaget var överlägset, siffrorna var i underkant och tränaren Jonas Kurak var helnöjd.- Vår bästa match i år, säger han.

Kiruna FF jublar efter 2-0-målet mot Heden. Per-Anders Pokka var sista Kirunaspelare på bollen och gratuleras av Emil Björnström, Per Jon Huuva och Miguel Ribeiro. "Bästa matchen i år", säger tränaren Jonas Kurak.

KIRUNA2012-08-20 06:00

Det började trevande, men efter ungefär en halvtimmes började Kiruna få struktur på spelet och anfallen blev allt giftigare.

Framför allt började Kiruna komma runt på kanterna på ett bra sätt. Per Anders Pokka och Jakob Johansson matade in bollar från vänster medan Haben Mulurbrhan gjorde detsamma från höger.

I 33:e minuten slog Emil Björnström in 1-0 på en retur och det var högst rättvist.

Heden hade sina farligheter och minst en boll borde kanske ha sökt sig i mål. Till exempel Sebastian Hellströms nick i den 44:e minuten.

Tog över totalt i andra halvlek
I andra halvleken handlade allt om Kiruna. Bollarna fortsatte att matas in framför Hedenmålvakten Jens Holmström.

Att han till sist lurades av en styrning av den egna backen Benjamin Lundberg är inte mycket att säga om. Det är lätt hänt när det är mycket spel i det egna straffområdet.

Nya portugisen Miguel Ribeiro avslutade Kirunas måltillverkning med ett distinkt skott från distans.

Effektiviteten var annars möjligen det enda som tränaren Jonas Kurak kunde ha haft synpunkter på.

- Det är möjligt att siffrorna var i underkant. Men med tanke på att vi har vunnit de flesta hemmamatcherna med uddamålet får man vara nöjd med 3-0, säger han.

Både Anders Mannela och Fredrik Ahlander var avstängda, men Kurak har många att välja mellan på mittfältet just nu.

Heden ska ställa till det i slutet
- Vi har en ruskig bredd i truppen. Vi hade ett kanonlag som vann med 9-2 mot Jokkmokk i division IV i veckan, säger han.

Detsamma kan man inte säga om Heden. Tränaren Mattias Winroth hade tre avstängda spelare och ytterligare ett antal på skadelistan. Det märktes.

- Vi gjorde ett tappert försök och hade några lägen till omställningsmål. Men vi orkade inte i dag och det var en klar och rättvis seger, säger han.

Heden är härmed troligen borta från toppstriden, men har många topplag kvar att möta.

- Det ska bli kul att få ställa till det för dem, säger Mattias Winroth.