Unga Kiruna är redo för det stora äventyret: Fantastiskt kul

Det lär bli en oerhört tuff utmaning för Kiruna unga handbollsherrar.Tränaren Petri Rajaniemi ser fram emot starten i division II.- Det ska bli fantastiskt kul att komma i gång, säger han.

Tränaren Petri Rajaniemi ser fram emot utmaningarna i division II med sitt unga lag.

Tränaren Petri Rajaniemi ser fram emot utmaningarna i division II med sitt unga lag.

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2011-09-24 06:00

Stommen av laget består av spelare födda 1991-92. Två spelare har lite mer hår på bröstet, Rickard Pantzare och Alexander Isaksson som är ett par år äldre.

Ingen har dock varit med och spelat på den här nivån. Allt är lika nytt och spännande för alla.

Kiruna kom på tredje plats i division III i fjol, erbjöds och tackade ja till en gratisplats i tvåan där de flesta lagen kommer från Stockholmstrakten.

Kiruna får svara med ett mindre namnkunnigt, men sammansvetsat gäng där de flesta har spelat ihop under många år.

Som understöd har de juniorerna i nybildade division III-klubben Giron. Många av dem kommer också att få prova på hetluften i tvåan.

Totalt har Petri Rajaniemi tillgång till 26 spelare.

- Vi jobbar utifrån förutsättningarna och får förbereda oss på att slå ur underläge varje gång. Vi ska identifiera ett spel som passar oss, säger han.

Från föreningens sida är det en liten satsning att skicka sitt unga herrlag på långväga äventyr. Det ses som en investering i erfarenheter, och så våldsamt kostsamt ska det inte behöva bli.

- De år som damlaget har haft längre resor har vi fått in mer på matcharrangemangen. Det här ska fungera ur ett ekonomiskt perspektiv och det blir jätteroligt för killarna, säger ordförande Monica Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om