Tempofyllt Kiruna bjöd på målkalas

Kiruna tog med sig tempot från fredagskvällens fight mot Björklöven medan Boden var tröttkört efter sin match mot Teg samma kväll.Det var en orsak till att Kiruna fick en behaglig resa mot seger i går.- Vi spelade bra hockey hela matchen, sa Kirunaforwarden David Jonsson efter 6-1.

Den gallerprydde Kirunaforwarden Simon Esseryd i kamp om pucken med Bodens Jonas Carlenius.FOTO: HANS STERNLUND

Den gallerprydde Kirunaforwarden Simon Esseryd i kamp om pucken med Bodens Jonas Carlenius.FOTO: HANS STERNLUND

Foto: Hans Sternlund

KIRUNA2012-10-15 06:00

Det är bara sju lag i den nordligaste division I-serien och spelprogrammet har blivit tämligen ryckigt. Emellanåt kan det dröja veckor mellan matcherna och ibland bränner det till för att bli väldigt tight.

Kiruna mötte Björklöven i Umeå
i fredags kväll och föll knappt efter en tuff och tät tillställning mot en bra motståndare. Enligt David Jonsson hade laget en klar fördel av att ha matchen i kroppen.

- Vi hade tempot med oss och det tjänade vi på, säger David Jonsson.

Kiruna tog ledningen i mitten av första perioden när Joachim Nyberg vispade in sitt första division I-mål. Joel Törmä ökade på 16 sekunder in på andra och Viktor Esseryd slog in 3-0 dryga två minuter senare.

Boden reducerade i numerärt underläge, men så mycket mer än så hade inte gästerna.

Kiruna spelade stabilt under resten av matchen, målen trillade in med jämna mellanrum och de berömda dipparna lyste med sin frånvaro.

Spillt sitt bästa krut
- Vi spelade hockey nästan hela matchen. Tidigare har vi kunnat slappna av när vi har haft ledningen, säger David Jonsson.

Kiruna vann skotten med hela 45-13, vilket säger en del om matchbilden. Boden kunde inte riktigt bjuda till och det hade kanske också sina förklaringar i fredagskvällen. Den gången gjorde Boden en bra match mot Teg men förlorade i förlängning.

Kanske hade man spillt sitt bästa krut då.

- Vi var inte alls där i dag, jag vet inte om det var slut på bensin eller vad det var. Vi har mycket juniorer som kommer upp och vi har mycket skador och sjukdomar. De som får chansen krigar på bra ändå, säger Bodentränaren Johan Åström.

"Åkte inte skridskor"
Han vill dock inte skylla förlusten på spelprogrammet.

- Kiruna hade en lång bussresa hem i fredags. Vi ska fokusera på vår egen uppladdning. Men Kiruna är ett bra lag som åker mycket skridskor. Själva åkte vi inte alls skridskor och då blir det så här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om